Hírek
22709 hír az adatbázisban
Új útmutatók a globális adatkezeléshez
Marketinginfo.hu - 2016-08-24 16:34
DM

31 ország adatvédelmi szabályozásának ismertetőjét foglalta egységes keretbe az Európai Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (FEDMA).

A DIMSZ közreműködésével lezajló projekt eredményeként az érintett országokban adatkezelést végző cégek számára egy gyakorlatias útmutató áll rendelkezésre, amely segíthet megfelelni a nemzeti jogszabályoknak.

A FEDMA "2016 Legal Fact Pack" címmel olyan jogszabálygyűjteményt állított össze, amely összesen 31 nemzet szabályozási rendszerét azonos kritériumok mentén összehasonlítva ad átfogó képet a világban alkalmazott adatvédelmi szabályokról. A tanulmányban az EU tagországain kívül Argentína, Ausztrália, Dél-Afrika, India, Kanada, Új-Zéland, Szingapúr, Svájc és az Egyesült Államok adatvédelmi szabályozása egyaránt megtalálható, és a magyarországi információkat szolgáltató DIMSZ-től beszerezhető.

"Azok a vállalatok, melyek ezekben az országokban végeznek B2C vagy B2B adatkezelést, illetve folytatnak adatvezérelt marketing tevékenységet, mostantól könnyebben építhetik fel adatvédelmi megfelelőségi programjukat. A tanulmányban ezenkívül elérhető információ a direkt marketing anyagok fogadásához hozzájárulást nem adottak adatai tartalmazó nemzeti és egyéni Robinson-listákról is"- mondta Dr. Domokos Márton, a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának vezetője.

Már működik az EU-USA adatpajzs

Az EU által időközben elfogadott, az uniós tagállamok és az Amerikai Egyesült Államok közötti adatáramlást szabályozó Privacy Shield rendszerhez csatlakozó szervezetek kötelezően vállalják az EU adatvédelmi szabályozásához nagyon hasonló adatkezelési alapelvek betartását, így az általuk biztosított adatvédelmet az EU megfelelőnek tekinti.

A DIMSZ már dolgozik egy olyan összefoglaló dokumentumsorozat elkészítésén, amely
átfogóan és gyakorlatiasan értelmezi a közelmúltban elfogadott új uniós adatvédelmi rendelet hatását a szakmában dolgozó magyar szervezetek mindennapi tevékenységére.

"A Privacy Shield lényege, hogy lehetővé teszi a szabad adattovábbítást Európából az Egyesült Államokba. Ha például egy magyar cég egy USA-ban letelepedett felhőszolgáltatót vesz igénybe adatai tárolására, és az adott szolgáltató csatlakozott a Privacy Shield-hez, akkor a magyar cég nagyobb biztonságban tudhatja ügyfelei adatait. Sőt, bizonyos feltételekkel akár az ügyfelei hozzájárulása nélkül is átadhatja az adatokat a Privacy Shield-hez csatlakozott felhőszolgáltatónak" - tette hozzá Dr. Domokos Márton.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kis- és középvállalkozások adatvédelmi csomagajánlatai (x)
  Új adatkezelés a közterületi reklámozásban
  Facebook adatkezelés: szabad a pálya a hirdetőknek
  A telefonos adatkezelés célját pontosan meg kell határozni

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan használj fehérítőt, hogy ...
Japánban a Coca Cola otthoni tes...
Mit ajándékozzunk férfiaknak?
Az idei nyár színe