Hírek
22475 hír az adatbázisban
Felvásárolta riválisát a FOXPOST csomagautomata hálózat
Marketinginfo.hu - 2016-08-18 18:00
Márkák

Egyesül a két legnagyobb, csomagautomatákat üzemeltető magyar cég, miután a FOXPOST Zrt. megvásárolta a Webox Hungary Kft-t.

A FOXPOST Zrt. megvásárolta és így 100%-os tulajdonosa lett a Webox Hungary Kft-nek. "Az adás-vétel után az új tulajdonos megkezdi a két hálózat optimalizálását és integrálását annak érdekében, hogy minél több felhasználó számára legyen elérhető az innovatív csomagküldési és fogadási rendszer" - közölte Bengyel Ádám, a FOXPOST Zrt. egyik alapítója és vezérigazgatója.

Hozzátette, az egyesülés után megkezdik a két teljesen eltérő technológiai alapról építkező rendszer összehangolását, amit a világon elsőként a magyar cég fog elvégezni. Ahol mindkét cég jelen volt, onnan negyven automatát költöztetnek új helyszínre, és a munka végeztével a FOXPOST szolgáltatása már 142 helyszínen lesz elérhető. Ezzel létrejön Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb innovatív, beltéri csomagautomata hálózata. Az új tulajdonos tájékoztatása szerint a FOXPOST a Webox dolgozóinak egy részét tovább foglalkoztatja.

A Webox Hungary Kft. 2014 szeptemberében indította el az innovatív, csomagautomatás átvételt biztosító szolgáltatását egy 80 automatából álló hálózattal. A kockázati tőkéből, magyar vállalkozók által alapított FOXPOST Zrt. alig több mint egy éve, 2015. márciusában kezdte meg 62 beltéri, bevásárlóközpontokban elhelyezett csomagautomata üzemelését és ezek teljeskörű kiszolgálását. Bár a FOXPOST később és kisebb hálózattal indult, mégis gyorsabb növekedést tudott elérni a piacon, és több mint háromszor annyi csomagot szállított, mint a Webox. A két cég egyesülése után hamarosan havonta már több mint 50 ezer ember használja a személyzet nélküli, automata csomaghálózaton történő csomagküldést vagy átvételt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Érintésmentes csomagautomatát telepít az eMAG és az Extreme Digital
  500.000 csomag felett a FoxPost
  Új szereplő a csomagküldő piacon
  Piacra lép a Foxpost

További hírek ebben a kategóriában

A Costa meghódítja a magyar piac...
Leáll a termelés augusztusban a ...
Átadták a Besweet Csokoládémanuf...
Terjeszkedik az AutoWallis