Hírek
20073 hír az adatbázisban
Újabb modellek szoftverfrissítését kezdi meg a Volkswagen
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-08-17 15:10
Márkák

A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket.

A Volkswagen megkapta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) jóváhagyását a nitrogén-oxid-kibocsátási ügyben érintett újabb modellek átalakítására, ezzel az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt járművek szoftverfrissítése is megkezdődhet.

A járműgyártó közleménye szerint a KBA engedélye a konszern érintett márkáinak 460 ezer járművére érvényes, egyebek között Volkswagen Polókra és SEAT Ibizákra. A kétliteres TDI-motorokkal rendelkező járműveknél a műszaki intézkedések már az év elején elkezdődtek.

A járművek tulajdonosait több lépésben értesítik, akik ezután időpontot egyeztethetnek az általuk választott márkaszervizzel. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket.

Magyarországon az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. Az akció Magyarországon februárban az Amarok modellekkel indult, júniusban a műszaki intézkedések a Passat, CC és Eos modelleknél is elkezdődtek.

A Porsche Hungaria kommunikációs igazgatója, Vérten Sándor elmondta: az akció menetrend szerint zajlik, példaként említette, hogy az Amarok modellekkel csaknem végeztek a szervizek, a Passatoknak pedig mintegy 40 százaléka esett már át a frissítésen.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Továbbra is a Volkswagen a világ legnagyobb autógyártója
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán
  Nálunk is indul a dízel VW-k javítása
  Csökkent a Volkswagen nyeresége

További hírek ebben a kategóriában

Kötelezettségvállalással zárult ...
Bővíti európai gyárát Rácalmáson...
A Hunguest Hotels üzemelteti maj...
Jelentett a Scania