Hírek
22398 hír az adatbázisban
Bezártak idénre a MOL lovasterápiás táborai
Marketinginfo.hu - 2016-08-01 13:05
CSR

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervezett a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat foglalkozásaira járó gyerekeknek.

A MOL Gyermekgyógyító program által támogatott táborokban négy hét alatt összesen 48 különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. Az 3 és 18 év közötti gyerekek között volt tanulásban akadályozott, autizmussal élő, értelmileg akadályozott, hiperaktív, szorongó, mozgássérült, halmozottan sérült, hallássérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek.

Az első tábor június 27-július 1. között került megrendezésre "Éljünk egészségesen" mottóval.
A tábor célja az volt, hogy a gyerekek számára a lovasterápiás foglalkozások mellett a lehető legtöbb mozgásos foglalkozást biztosítsa, képzett szakemberek, gyógytornászok, szomatopedagógusok, gyógytestnevelők vezetésével. Emellett kiemelt szerepet kapott az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód.

A második tábor július 4-8-ig tartott, mottója: "Ókori olimpia, Fót 2016 - mozgásfejlesztés adaptált sportágakon keresztül pszichés zavarokkal küzdő kamaszoknak" volt. A sérüléssel élő gyermekeknek és fiataloknak igen korlátozottak a lehetőségeik a szabadidős sport területén, a versenysportról nem is beszélve. A szervezők a táborral először is a sportolást, mint eszmét szerették volna bemutatni a gyerekeknek, visszamenni az időben az ókori, majd az újkori olimpiák kezdetéhez.

A harmadik tábor július 11-15. között került megrendezésre "Kalandozások a LÓ-perenciás tengeren innen és túl" mottóval. A tábor programja egy mese történetébe ágyazódott, ahol a gyerekeknek a hét folyamán számos próbatételt kellett kiállniuk. Ezek egyrészt mozgásos feladatok, másrészt a térbeli tájékozódást, megfigyelést, cselekvéstervezést, vizuális, akusztikus és taktilis észlelést fejlesztő játékok, gyakorlatok voltak, melyeket lóháton vagy a földön végeztek.

A terapeuták munkájuk során sok olyan gyermekkel találkoznak, akiknek problémájuk van a térbeli tájékozódásban, és ezek a problémák gyakran a legkülönbözőbb tünetekben mutatkoznak meg. Például nem tudnak jól utánozni; nem tudnak megfelelően öltözni, szétesik a mozgásuk, az időbeli és térbeli sorrend... A táborban számtalan orientációs feladatot és játékot végeztek a gyerekek.

A táborok nagyon jó hangulatban teltek, a gyerekek élvezték a színes programokat, melyek egyszerre nyújtottak szórakozást és sokféle terápiás segítséget. A szervezők célja az élményterápiás eszközökön keresztül az önbizalom növelése, a mozgástól való félelem enyhítése, a nagy- és finommotorika és a tanuláshoz szükséges képességek fejlesztése volt.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködik az SZTE és a GE Healthcare Magyarország
  Több mint 70 fiatal művész és kutató nyert támogatást a Mol alapítványi pályázatán
  Nyári táborok a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával
  10 éves a MOL Új Európa Alapítványa
  Lovas versenyt támogat az OTP, az ELMŰ és a Mercedes-Benz
  Lovasterápiát támogat a MOL
  Befejeződött a Mol és a Gyermekmentők lovastábora
  Nyári táborokat támogat a MOL

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő