Hírek
20073 hír az adatbázisban
A Scania és a Siemens a fenntarthatóságért
Marketinginfo.hu - 2016-07-20 15:16
CSR

A Scania teherautó az első, mely az E16-os autópálya két kilométeres e-szakaszán közlekedik. Ezzel a megoldással jelentős lépést tett a svéd cég a fenntartható közlekedés irányába.

A világ első villamosított autópályája-szakaszát a közép svédországi Gävle városában adták át 2016. június hónapban, melyen elsőként az elektromos meghajtású G 360-as Scania teherautó közlekedett.

A svéd kormány minisztere, az állami szektor vezetője elmondta, hogy az üzleti szféra és az villamosított út fejlesztését kézben tartó regionális állami hatóság is tagja a kezdeményezésnek.

A technológia a svéd kormány, az állami- és a magánszektor közötti több éves együttműködés eredménye. Ez az összefogás mutatja Svédország elkötelezettségének erősségét a fenntartható közlekedés irányába.

Claes Erixon, a Scania Kutatás és Fejlesztés Központjának vezetője beszámolt arról, hogy a Scania jármű a fülke mögött elhelyezett áramszedővel van felszerelve. Ez az áramszedő kapcsolódik az elektromos légvezetékhez, mely az út jobb oldali sávja fölött húzódik, és felhasználja a Siemens által fejlesztett technológiát. A teherautó szabadon rá- és lecsatlakozhat a felsővezetékről akár menet közben is, mert abban az esetben, amikor hálózatra van kapcsolva, elektromos járműként működik, máskor pedig hibridként rója az utakat. Az összes, a jövőben ezen az úton közlekedő Scania jármű hibrid, Euro 6-os tanúsítvánnyal ellátott, bioüzemanyaggal hajtott teherautó lesz.

Az új technológia úttörője, a Scania és a Siemens különböző svéd magán- és állami szerv támogatását élvezi, úgy mint a Svéd Közlekedési Adminisztrációs Szervezet, a Gävleborg Regionális Hatóság, a Svéd Energia Ügynökségi Hatóság és a Vinnova Innovációs Ügynökség.

Jó megoldás a környezet számára, ugyanakkor munkahelyeket teremt és elősegíti a gazdasági növekedést.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Scania a Green Logistics kezdeményezés kereteiben
  A Scania elektromos áram használatára tér át
  Idén is BME-t támogat a Siemens
  Energiahatékonysági stratégia a Scaniánal
  Scania járműveket használ a ©koda
  A Scania vezeték nélküli töltést tesztel
  A Siemens pályázat nyertesei
  A Scania filozófiája a fenntarthatóságról
  Scania alkalmazások az Apple okosórához
  A Scania önműködő közlekedési rendszere
  Innovációs díjat nyert a Scania
  Elismerés a Scania-nak
  Okosóra a Scania-tól
  Biodízel tehergépkocsikat szállít le a Scania
  Elektromos teherautókat fejlesztene a Scania és a Siemens

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat