Hírek
21991 hír az adatbázisban
Cofidis - BBM összefogás a gyermekéhezés ellen
Marketinginfo.hu - 2016-07-08 12:00
CSR

A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló program a társadalmi felelősségvállalás jegyében jött létre azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország összefogott és 1365 gyerek napi étkezését fedező, azaz közel 4000 adag adományt gyűjtött össze július 4-6 között Budapesten, a Szabadság téren a közösen szervezett "Tekerj, hogy segíthess!" biciklis verseny keretében. A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló program a társadalmi felelősségvállalás jegyében jött létre azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön. A helyszínen felállított sátorban görgőkre szerelt bicikliken lehetett megmérkőzni egymással és letekerni egy 1 km-es versenytávot, amely három gyerek egy teljes napi étkezését fedezte.

A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzi ki egy bringás aktivitás szervezését és szponzorációs támogatását. A pénzintézet idén büszkén állt a Budapest Bike Maffia mellé, ahol fiatal kerékpárosok innovatív módon végesnek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az önkéntességet adománygyűjtéssel és kerékpározással kombinálják és az adományok kiszállítását is biciklivel végzik. Legalább 3000 gyerek ellátását fedezi a rendezvény során összegyűlt adomány, ám ezen felül az egyesület vállalta a gyerekek táboroztatását és számukra biciklitúra szervezését is.

"Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezett támogatói vagyunk a kerékpáros kultúrának. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó volt számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy több fronton is együttműködést kezdeményezünk. A Tekerj, hogy segíthess! közös kampányunkkal elsősorban szerettük volna felhívni a figyelmet a gyermekéhezés problémájára, valamint népszerűsíteni a hazai kerékpárkultúrát." - mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A pénzintézet az adománygyűjtő program közös szervezésén túl 10 darab Strike Bike kerékpárt is átadott az egyesületnek az esemény nyitónapján. Ezeket a kézzel épített bicikliket a BBM aktivistái fogják használni önkéntes tevékenységük alatt. Az idén kötött partnerség jegyében a két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nemzetközi élmezőnyben a hazai Cofidis
  A kerékpár installációs jótékonysági kampány
  Jótékony csapatépítés a Cofidisnél
  A magyarok negyede nem tudja, mit jelent a thm

További hírek ebben a kategóriában

A LEGO Csoport és a National Geo...
A C&A 2018-as globális fenntarth...
Egyre zöldebb vállalat a SPAR
Az élelmiszer-hulladék csökkenté...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...