Hírek
20073 hír az adatbázisban
Szárnyal az autópiac
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-07-05 18:00
Kereskedelem

Júniusban 9685 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 31,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse Kft. adatai alapján azt közölte, hogy év első hat hónapjában 45 959 személyautót hoztak forgalomba, 24,1 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Az MGE értékelése szerint a személyautók piacának fejlődése az első hat hónapban jelentősen gyorsabb az előzetes becslésnél. Ennek alapján felfelé módosítják majd a várakozásokat - közölték.

A gépjárműimportőrök továbbra is bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik - hangsúlyozták. A közlemény szerint a magánvásárlók inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket. Valószínű ugyanakkor, hogy a vállalati vásárlások egy része magánvásárlásnak tekinthető, csak az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylése miatt vesznek autót a cégeknek.

Az adatokhoz fűzött kommentár szerint az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, számuk pedig jóval magasabb a behozott új autókénál. Ez hozzájárul az autópark további öregedéséhez, a károsanyag-kibocsátás növekedéséhez, miközben a közlekedés biztonsága romlik. A költségvetési bevételeket pedig csökkenti, hogy a használtautó-behozatal területén a joghézagok kihasználása miatt jelentős mértékű áfa-befizetés marad el - fejtette ki közleményében az MGE.

Az egyesület januárban közzétett piaci előrejelzése szerint ebben az évben összesen 80 ezer személygépkocsi, 18 ezer kishaszonjármű, 5700 nagyhaszonjármű, 2200 motorkerékpár és 600 autóbusz forgalomba helyezésére számítanak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átlépett egy határt a magyar autópiac
  Új korszak indult a magyar autópiacon, de kihívások is vannak
  A gazdasági válság óta kevesebb budapestinek van autója
  Nőttek az újautó eladások

További hírek ebben a kategóriában

Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
A dm varázslatos világba invitál...
Javult a Tesco éves eredménye
Új áruházat nyitott Zalaegerszeg...