Hírek
22867 hír az adatbázisban
Szoftveres segítség a Bosch-tól
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-06-28 10:03
CSR

A közúti baleseti mentés során a tűzoltóknak az akkumulátor pontos helye a legfontosabb információ a jármű áramtalanítása miatt. A Bosch ingyenesen az OKF rendelkezésére bocsátotta az adatbázis szoftverét.

Eddig csak autószervizekben használt járműinformációs adatbázis szoftver segíti mostantól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkáját, amely tartalmazza az utakon futó járművek több mint 95 százalékának pontos műszaki paramétereit - közölte a szoftvert ingyenesen az OKF rendelkezésére bocsátó Bosch. A közúti baleseti mentés során a tűzoltóknak az akkumulátor pontos helye a legfontosabb információ a jármű áramtalanítása miatt.

Nehezíti a mentést, hogy az akkumulátor az újabb autókban sok helyen lehet, nem csak a motorháztető alatt, és előfordulhat az is, hogy több akkumulátor is van egy kocsiban. Ezért fontosak a Bosch eddig javításra, diagnosztikára használt adatbázis szoftverének naprakész, másodpercek alatt kereshető információi, mert a sérültek ellátása addig nem kezdődhet meg, amíg az áramtalanítás meg nem történt. A Bosch az elmúlt hónapokban országosan 600 tűzoltónak oktatta ingyenesen a program kezelését.

Tollár Tibor, az OKF főigazgatója a közlemény szerint elmondta: évente átlagosan hatezer közúti baleset történik Magyarországon, amelyeknél jelentősen meggyorsíthatja a beavatkozást, és ezzel az életmentést a gépjárművek műszaki paramétereinek pontos ismerete.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Irodai szoftverekkel a hatékony irodáért (x)
  IoT-kampány a Bosch-tól
  Okosváros a Bosch szerint
  Növekedési pályán maradt a Bosch
  Duális mesterképzést tervez a Bosch a Miskolci Egyetemen
  Bosch a magyar autóhasználati szokásokról

További hírek ebben a kategóriában

A Vodafone új technológiája hall...
Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyul...
A Tesco és a Shell együttműködés...
Energiatudatosság és fenntarthat...