Hírek
23416 hír az adatbázisban
Megtévesztő a „Megbízható Cég” tanúsítvány
Marketinginfo.hu - 2016-06-23 11:03
DM

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a "Megbízható Cég" megjelölés használatakor.

Az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. 2014 decembere óta folyamatosan hirdeti a "Megbízható Cég" minősítést igazoló tanúsítványt egy ezt jelölő matricával, direkt marketing levelekkel és telefonhívásokkal, valamint honlapjain. A GVH vizsgálata feltárta, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. nem rendelkezik egyértelmű, írásba foglalt kritériumokkal a tanúsítvány kiállításának szempontjairól; nem ad következetes és világos tájékoztatást a "Megbízható cég" tanúsítvány megszerzéséhez szükséges vizsgálat kiterjedtségéről.

A "Megbízható Cég" megjelölés alkalmazását arra alapozták, hogy egy adott internetes keresőmotorral bizonyos, a megbízhatatlanságra utaló szavak (szélhámos, félrevezet, simlis, becstelen, megtévesztő, kókler, becsap, felültet stb.) és a vizsgált cég nevének együttes találataira keres rá. Abban az esetben, ha nincs találat, az adott céget megbízhatónak nyilvánítja, és kiállítja számára a "Megbízható Cég" tanúsítványt ellenérték fejében.

A GVH döntése szerint az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. megtévesztette mind a fogyasztókat, mind a vállalkozásokat a "Megbízható Cég" tanúsítvánnyal és az ahhoz kapcsolódó hirdetéseivel.

A jogsértésért 7.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megtévesztő reklámok a Medifleur termékcsaládról
  Megtévesztő gyógyszer-reklám miatt bírságolt a GVH

További hírek ebben a kategóriában

Duettezik a Baileys és az Euroví...
Grafikus képzés nem csak művésze...
Ezek a világ legetikusabb vállal...
Add el először a személyiséged, ...