Hírek
22818 hír az adatbázisban
Házi kedvenc = egészségesebb élet
Marketinginfo.hu - 2016-06-20 10:03
Egészségmarketing

Felmérések bizonyítják, hogy akinek kisállata van, alacsonyabb a vérnyomása, koleszterinszintje, továbbá jobban és hamarabb felgyógyul egy sebészeti beavatkozás után.

A Bayer évek óta nyomon követi és támogatja az ember és állat közötti köteléket és azt, ahogyan ez a kapcsolat pozitív irányba képes befolyásolni fizikai, mentális, társadalmi és gazdasági jólétünket, egészségünket. Felmérések bizonyítják, hogy akinek kisállata van, alacsonyabb a vérnyomása, koleszterinszintje, továbbá jobban és hamarabb felgyógyul egy sebészeti beavatkozás után, és a kardiovaszkuláris betegségek esetében csökkennek a kockázati tényezők is. A szívinfarktuson átesett páciensek az infarktust követő egy évet jóval nagyobb eséllyel élik túl mint azok, akinek nincs társállatuk. A házi kedvencek csökkentik a stresszt, így erősítik az immunrendszert is.

Mindezeket alátámasztja a HABRI (Human Animal Bond Research Institute) közelmúltban közzétett tanulmánya, amely kimutatja, hogy az emberre gyakorolt pozitív hatásai mellett a házikedvencek az egyes országok egészségügyi rendszereire is jelentősen hatnak. A jelentés szerint az USA egészségügyi rendszere összesen évi 11,7 milliárd dollár (hozzávetőleg 3 300 milliárd forint) költségmegtakarítást köszönhet a kedvencként tartott társállatoknak. A tanulmány szerint a 132,8 millió amerikai társállattartó 60%-kal kevesebbszer jár orvoshoz, mint az, aki nem tart állatot. Ez az összeg Ausztráliában 5,8 milliárd dollár, Németországban pedig 7,4 milliárd euró. A HABRI tanulmánya szerint további gazdasági adatok birtokában kimutatható lenne, hogy a társállattartással összefüggő költségmegtakarítás ennél jóval nagyobb.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A tengerimalac bőrbetegségei (x)
  Transzcendentális Meditációval a magas vérnyomás ellen (x)
  Tudd meg, hogy mennyi az ideális vérnyomásod! (x)
  A rostszegény étrend magas vérnyomást okozhat
  Szilveszteri óvintézkedések kisállataink védelmében
  Kutyasétáltatás Volkswagen módra
  Az Insomnia lett az Év Kutyabarát Munkahelye
  Közel ötezren csatlakoztak a Telenor kutyás alkalmazásához
  Adomány a kutyamenhelynek
  Érzelmes film a Lenovo-tól
  A kutya hozza a vevőket
  Tolltartók és kutyaitatók készülnek a chips-es zacskókból

További hírek ebben a kategóriában

Részletes útmutató a kutyák glut...
Miért jó sport a kamaszoknak a b...
Szívni vagy párologtatni? Melyik...
Hogyan sminkelj nyáron? (x)