Hírek
22638 hír az adatbázisban
"PMI IMPACT" kezdeményezés a Philip Morristól
Marketinginfo.hu - 2016-06-10 13:39
CSR

A Philip Morris International új kezdeményezést indít a csempészet és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények ellen.

A Philip Morris International a napokban jelentette be, hogy "PMI IMPACT" elnevezés alatt új, nagy volumenű kezdeményezést indít a csempészet és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények elleni küzdelem támogatására.

A PMI IMPACT munkájában részt vesz egy külső, független szakértőkből álló tanács, amelynek mind a hét tagja elismert szaktekintély a jog, a korrupcióellenesség és a bűnüldözés területén. Ezek a szakértők felügyelik a támogatásokat annak érdekében, hogy a program innovatív megoldásokat találjon a csempészet és a kapcsolódó bűncselekmények elleni küzdelem három kulcsfontosságú területén (kutatás, oktatás és ismeretterjesztés, valamint az illegális kereskedelem felszámolása).

A pályázni kívánó magán-, állami vagy civil szervezetek az említett kulcsterületekre koncentráló projektekre igényelhetnek támogatást, projektenként maximum 3 millió dollár értékben. Ezzel kapcsolatban a szervezetek 2016. június 17-től nyújthatnak be szándéknyilatkozatot, a projektjavaslatokra szóló felhívást pedig az idei évben később teszi majd közzé a PMI IMPACT. A PMI összesen 100 millió dollár értékben vállalta a támogatások első három fordulójának finanszírozását.

"Ez a kezdeményezés Magyarország számára is jelentős, hiszen egyrészt itt is pontosan ezekre a problémákra keressük a megoldást, másrészt hazai szervezetek számára is nyitott a lehetőség." - fogalmazott Aleksandra Samulewicz, a Philip Morris Magyarország Kft. ügyvezetője.

"Az illegális kereskedelemmel szembeni előrelépéshez ötletekre, erőforrásokra és cselekvésre van szükség, ezért nagy reményekkel indítjuk el a PMI IMPACT programot. Külön hálásak vagyunk, amiért neves szakértők vállalták, hogy e törekvés élére állnak. Ezzel párhuzamosan a PMI továbbra is ellenőrzi saját ellátási láncát, valamint támogatja az illegális kereskedelem elleni nemzetközi egyezményeket." - nyilatkozta André Calantzopoulos, a PMI vezérigazgatója.

A kiterjedt bűnözői tevékenységtől függő, és azt éltető illegális kereskedelem egy mélyen gyökerező jelenség. Becslések szerint az illegálisan forgalmazott áruk teljes kiskereskedelmi értéke 650 milliárd amerikai dollárra tehető, amelyhez számtalan termék aktív feketepiaca járul hozzá, például a gyógyszereké, élelmiszereké, dohánytermékeké, fegyvereké és a védett élőlényeké. Az illegális kereskedelem legsúlyosabb formájának számító emberkereskedelem mértékét pedig anyagi értelemben nem is lehet számszerűsíteni.

A szakértői tanács tagja, az amerikai Igazságügyi Minisztérium korábbi főügyésze, Suzanne Hayden a PMI IMPACT-tel kapcsolatban kifejtette: "Napjainkban virágzik az illegális kereskedelem, részben a büntetlenül működő és a nyitott határokat kihasználó bűnszervezetek laza szövetsége, a korrupt hivatalnokok, az eltérő jogrendszerek és az erőforrás-hiányos végrehajtás miatt. A Tanács munkájában résztvevő szakértőtársaimmal érdeklődve várjuk az állami és magánszervezetektől érkező innovatív és kreatív megoldási javaslatokat a globális illegális kereskedelem által generált problémák kezelésére."

Annak ellenére, hogy komoly előrelépés történt, számos dohánytermék kategória esetében még mindig jelentős az illegális kereskedelem mértéke. A bűnözők számára gyakran több profitot és kevesebb kockázatot jelent a dohánytermékek csempészete, mint például az illegális kábítószereké.

"A dohánytermékek az állami szabályozás felügyelete alá tartoznak, a csempészet megállítása pedig a szabályozások érvényesítésének útja." - mondta el Luis Moreno Ocampo, a PMI IMPACT tanács tagja, aki korábban a Nemzetközi Büntetőbíróság első főügyésze volt.

A PMI IMPACT egyike a számos programnak, amellyel a vállalat a fenntartható üzleti gyakorlatok elősegítését és a komplex társadalmi problémák kezelését támogatja. A vállalat az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok aláírója is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Újrahasznosító központot épített Magyarországon a Philip Morris
  A legjobb munkáltatók között a Philip Morris
  Országszerte gyűjtik a cigarettacsikkeket
  Kelet-Európában még kaszál a Philip Morris
  Kiskereskedőkkel pereskedik a Philip Morris
  Védjegybitorlás miatt perel a Philip Morris

További hírek ebben a kategóriában

Fenntartható lean szemléletmód
A BorsodChem elnyerte az EcoVadi...
Játékok és 1,2 tonna tartós élel...
Rekordot döntött a Mikulásgyár g...