Hírek
22778 hír az adatbázisban
Mozdonygrafikával ünnepel a vasút
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2016-06-03 13:01
Outdoor/indoor

Kengyel Kristóf nyerte az évfordulós grafikai pályázatot, a győztes pályamunkát egy TRAXX mozdonyon láthatjuk viszont.

Eredményt hirdettek a MÁV-csoport "170 éves a magyar vasút!" című mozdonygrafikai pályázatán: a szakmai zsűri döntése értelmében a vasúttársaság ünnepi mozdonyát Kengyel Kristóf pályaműve díszíti majd. A MÁV hagyományos színeiben pompázó TRAXX mozdonyon egykori és jelenlegi vasutasok fotói, valamint a magyar vasút történelmének két jellegzetes járműve is megjelenik.

"Száz vasútat, ezeret! Csináljatok, csináljatok! Hadd fussák be a világot, Mint testet az erek." - Petőfi Sándor fenti sorait is olvashatják majd országszerte az ünnepi külsőbe öltöző, de a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX-on. Kengyel Kristóf versidézetet is tartalmazó grafikája a 170 év kezdő (1846) és záró (2016) évszáma között vasúti dolgozókat ábrázol.

"A vasút ünnepén az utasokat és a dolgozókat illene ünnepelni, mivel azonban a MÁV utasait nehezen lehetne egy dekoráción megjeleníteni, a grafikán azokat a dolgozókat helyeztem el, akikkel az utasok az elmúlt több mint másfél évszázadban a leggyakrabban találkozhattak" - indokolt a győztes. Az egykori és mai bakterek és jegyvizsgálók részben fekete-fehér, részben színes csoportképét az alkotáson egy 424-es gőzmozdony és egy új FLIRT motorvonat foglalja keretbe. A hagyományos színekben, kékben és sárgában pompázó TRAXX mozdony ünnepélyes felavatására 2016. július 8-án, a 66. Vasutasnapon kerül sor Budapesten.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  „FénySzili” tovább járja az országot
  A PTE Jubileum 650 mozdony úton van
  Gyerekrajzok a MÁV mozdonyán

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...