Hírek
23089 hír az adatbázisban
A szállásközvetítői piacon terjeszkedne az Axel Springer leánycég
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2016-05-31 17:00
Egyéb

Vételi ajánlatot tett a @Leisure Group a Land&Leisure cégre. A @Leisure Group egyike a legnagyobb európai online szállásportáloknak és fő tulajdonosa (51%) az Axel Springer vállalatcsoport.

A nyilvános vételi ajánlat a Land&Leisure részvényeire vonatkozva érinti a cég márkáit, a DanCenter-t és a Danland-ot is. Mindkettő nyaralók és üdülők szállásközvetítésével foglalkozik Dániában, Svédországban, Norvégiában és Németországban. A L&L-nek 240 alkalmazottja van, irodái pedig Koppenhágában és Hamburgban.

Tobias Wann, az ajánlattevő vezérigazgatója kiemelte, a két vállalat tökéletesen kiegészítené egymást, a tranzakció pedig erősítené az Axel Springer leányvállalat skandináviai pozícióit. A Land&Leisure részvényei a koppenhágai tőzsdére vannak bevezetve, a tulajdonosok kezében összesen 76 millió db értékpapír van. Az ajánlatban 6,05 dán korona szerepel részvényenként, ami összesítve mintegy 61,8 millió euró. A L&L két fő részvényese nélkül is teljesülhet a vételi szándék, hiszen nélkülük is 63,76% tulajdonrészt szerezhet @Leisure, ami bőven elegendő a vállalat irányításához.

A Land&Leisure féléves eredménye a múlt héten jelent meg. Árbevételük ebben a 6 hónapban 20,6 millió euró lett, a nyereség pedig 3 millió. A céget 1957-ben alapították.

A @Leisure Group-nak 460 ezer kiadó nyaraló és apartman szerepel a kínálatában.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bővít a @Leisure Group
  Új vezérigazgató az Axel turisztikai érdekeltségében

További hírek ebben a kategóriában

Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...