Hírek
23030 hír az adatbázisban
Sikeres évkezdet a Henkelnél
Marketinginfo.hu - 2016-05-20 18:01
Márkák

Továbbra is kihívást jelentő piaci környezetre számítanak 2016-ban, csak mérsékelt globális gazdasági növekedéssel, nagy piaci bizonytalanságokkal és az árfolyamok kedvezőtlen alakulásával.

"A Henkel jól kezdte a 2016-os pénzügyi évet. Tovább növeltük az árbevételt és az eredményt, és jelentősen, 16,8 százalékra növeltük a korrigált árbevétel-arányos megtérülést. A jó összteljesítményhez mindhárom üzletág hozzájárult. Ismét jelentős szerves növekedést értünk el fejlődő piacainkon" - mondta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke.

A folyó üzleti évre vonatkozóan Van Bylen kijelentette: "Összességében továbbra is kihívást jelentő piaci környezetre számítunk 2016-ban - csak mérsékelt globális gazdasági növekedéssel, nagy piaci bizonytalanságokkal és az árfolyamok kedvezőtlen alakulásával számolunk. Ezért elsősorban erős márkáink, vezető piaci pozícióink és innovációs képességeink kihasználására összpontosítunk, hogy elérjük ambiciózus céljainkat."

2016 első negyedévében az árbevétel 0,6 százalékkal 4,456 milliárd euróra emelkedett. A negatív árfolyamhatások 3,4 százalékos értékével korrigálva az árbevétel-növekedés 4 százalékos volt. A negyedévi nettó eredmény 11,6 százalékkal, 482 millió euróról 538 millió euróra emelkedett.

A Laundry & Home Care üzletág stabil, 4,7 százalékos szerves árbevétel-növekedést ért el. A Beauty Care üzletágban a szerves árbevétel 2,6 százalékkal nőtt, az Adhesive Technologies üzletág 2,1 százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Neked is képben kell lenned az árfolyamokkal? (x)
  A Henkel rekordszintű árbevételt és eredményt ért el
  Nőtt a Henkel árbevétele
  Elégedett a Henkel
  Erős tavalyi év a Henkelnél
  140 éves a Henkel
  Erős negyedév a Henkelnél
  Henkel szerepe az Eb-n
  2,3 millió forintot gyűjtöttek a Persil és a Silan vásárlói
  Megújulnak a Henkel weboldalai
  Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Henkellel
  Hans Van Bylen a Henkel igazgatóságának új elnöke
  Megerősítette a Henkel az idei előrejelzését
  Sikeresen zárta a 2015-ös pénzügyi évet a Henkel
  Változás a Henkel igazgatóságában

További hírek ebben a kategóriában

Vezető háztartásigép-márka tart ...
A Dreher Sörgyárak ünnepli a nőn...
Az otthon főzött kávénak nincsen...
A Mercedes bővíti modellportfóli...