Hírek
20073 hír az adatbázisban
Modern orvosi eszközök pályázhatók a gyógyvarázs programban
Marketinginfo.hu - 2016-05-19 14:00
Egészségmarketing

A K&H gyógyvarázs pályázata idén kiemelten támogatja a legmodernebb orvosi eszközök beszerzését.

"A legmodernebb eljárások, gyógyszerek zömét a felnőttek számára fejlesztik ki, hiszen sokkal nagyobb a betegszám" - mondta Dr. Krivácsy Péter, a SOTE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegambulanciájának főorvosa, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. "Ezeket azonban - esetleges kisebb módosításokkal - a gyermekgyógyászatban is lehet használni, így történt ez ultrahang, az endoszkópos sebészeti eljárások vagy épp az MR vizsgálat esetében is. Gyermekkorban kiemelt szerepe van például azoknak a technikáknak, eszközöknek, amelyek kevesebb vérből képesek laboreredményt adni, kisebb fájdalmat jelentnek a kicsinek, vagy épp felgyorsítják a gyógyulást. Kiemelten a diagnosztika, a terápiás eljárások, valamint a gyermekápolás területén lenne szükség a legmodernebb eszközökre, berendezésekre."

"Az innovatív eljárások hazai alkalmazásának és elterjedésének legnagyobb akadálya a forráshiány" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. "Ezt igyekszünk elhárítani K&H gyógyvarázs programunkkal, amelynek célja, hogy korszerű műszerekkel és berendezésekkel segítse a gyermekgyógyítással foglalkozó szakemberek munkáját. A legújabb technológiák alkalmazása révén a gyermekek gyógyítása még hatékonyabbá válhat, csökken a kis betegek fizikai és lelki terhelése, és a kicsik hamarabb élhetnek újra teljes életet. Ezért tűztük idei műszerbeszerzési pályázatunk zászlajára az innovatív eszközök támogatását."

A K&H gyógyvarázs eszközbeszerzési pályázatára a társadalombiztosítási támogatással rendelkező, fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, PIC centrumok, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok nyújthatják be jelentkezésüket, maximum 4 millió forint értékű eszközökre.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A K&H gyógyvarázs területi szavazása
  23 nyertes intézmény a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán
  Bárki lehet a K&H gyógyvarázs mesedoktor
  Bővül a K&H gyógyvarázs program
  Egészségügyi körkép az orvosi eszközállományról
  Megjelent a K&H fenntarthatósági jelentése
  Indul a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázata
  Számítógépekkel segített a K&H gyógyvarázs

További hírek ebben a kategóriában

A Boehringer Ingelheim és a Vand...
Kevesebb ember sportol Európában
A Richter nyerte a 2017. évi Inn...
Mozgással az éhezés ellen