Hírek
23416 hír az adatbázisban
Új vezetőt választott a DIMSZ
Marketinginfo.hu - 2016-05-12 13:05
DM

Május 9-i ülésén a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozata a lemondó Dr. Freidler Gábor helyett Dr. Domokos Mártont, a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda szenior tanácsadóját választotta elnöknek.

A CMS a tagozat alapító tagja, Domokos Márton pedig 2008 óta foglalkozik ügyvédként az adatvédelem, a kereskedelmi jog és a TMT területeivel.

Az ülés központi témája természetesen a múlt héten kihirdetett, május 25-én hatályba lépő és 2018. május végére a tagállamok gyakorlatában is kötelező érvényűvé váló új uniós adatvédelmi szabálycsomag, a GDPR (General Data Protection Regulation) feldolgozásával kapcsolatos tagozati együttműködés és szövetségi álláspont kialakítása volt.

A tagozat egyetértett abban, hogy az európai társszervezetek és a tagok első reakcióinak és véleményének megismerése után a következő feladat a sajtó és a nagyközönség tájékoztatása a várható változásokról, valamit a törvényalkotók irányában képviselt közös, konszenzuson alapuló nyilatkozat és javaslatok megfogalmazása, ezért az idei évre szóló részletes akciótervet dolgoztak ki.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új elnökségi tagok a DIMSZ-ben
  Új tagozati vezetőt választott a DIMSZ
  Új főtitkár a DIMSZ élén
  Új elnökségi tagok a DIMSZ-ben
  Adatvédelmileg jók a hazai webshopok
  A Crane-nel kommandózott a DIMSz

További hírek ebben a kategóriában

Duettezik a Baileys és az Euroví...
Grafikus képzés nem csak művésze...
Ezek a világ legetikusabb vállal...
Add el először a személyiséged, ...