Hírek
20073 hír az adatbázisban
Rugalmasságra vágynak a fiatal munkavállalók
Marketinginfo.hu - 2016-05-05 17:01
Karrier

Az y generáció tagjai komoly elvárásokkal lépnek ki a munkaerőpiacra, amelyhez a munkaadóknak is alkalmazkodniuk kell - derült ki a "Meet Microsoft: A jövő munkahelye" című nyílt napot követő beszélgetésen.

Egy friss kutatás alapján az y generáció tagjainak nagy többsége - Nyugat-Európában 78, Közép és Kelet-Európában 92 százaléka - véli úgy, hogy IT tudása megkönnyíti számára az álláskeresését, és ugyanilyen arányban részesítik előnyben azokat a vállalatokat, amelyek a legújabb technológiai eszközöket biztosítják a munkavégzéshez.

A nyílt napon a Microsoft egy különleges kalandtúrával várta az érdeklődőket: többek között részt vehettek karrier-tanácsadáson, megismerkedhettek a Microsofttal, és a nap végén részt vehettek a kerekasztal beszélgetésen. A program eleme volt a csoportmunkára épülő egyedi szabadulószoba, ami után - egy gyakorlati felvételi feladathoz hasonlóan - minden résztvevő személyes visszajelzést kapott a teljesítményére.

"A munkaadókat kihívás elé állítja a tehetségek megtalálása. A mai Microsoft nyílt nap remek példa arra, hogy milyen lehet a kiválasztás jövője: élményt nyújtó alkalom, ahol a szervezetet is meg lehet ismerni, és a munkaadó is megismerheti a résztvevőket" - hangsúlyozta Friedl Zsuzsanna, a Microsoft Magyarország HR vezetője.

A Microsoft - tette hozzá - azért lehet a világ legnagyobb infokommunikációs cége, mert tudatosan épít a fiatalokra és a nőkre, és mert minden technológiai újítást a munka és a magánélet rugalmas kialakításának szolgálatába állít. "A női pályaorientáció erősítése pedig jelentős munkaerő-piaci potenciált jelent: egy cég, amely versenyképes akar lenni, ma egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy a szürkeállomány nagyjából feléről lemondjon" - hangzott el a kerekasztal beszélgetésen.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Stratégiai megállapodást kötött a Microsoft és a Hiventures
  Vadnyugati állapotok a munkaerőpiacon
  Új korszak köszöntött be a munkaerőpiacon
  Rugalmasságért cserébe rugalmasság
  Tanulni is lehet az Y és Z generációktól
  Rugalmas munkahelyet szeretnének a jövő munkavállalói
  Az Y generáció tetteket vár a nagyvállalatoktól
  Nincs megoldva a generációváltás
  Kihívások a munkaerőpiacon
  A munkaerőpiac számokban
  Háromszáz jelölt kell egy sikeres munkavállalóhoz
  Diák startuppereket vár a Microsoft
  Startupokat keresett a Generali és a Microsoft
  A Microsoft és a Budapest Bank is támogatja a Év fiatal vezetője díjat
  Megújult a Microsoft Magyarország vezetősége
  Vezetőváltás a Microsoft Magyarország élén

További hírek ebben a kategóriában

Változások a Café Communications...
Kinevezték a Deloitte új EMEA-ré...
Karrier tanácsadó programot indí...
Új projektigazgatóval indult el ...