Hírek
23446 hír az adatbázisban
Élesben üzleteltek diákok az Év Esetoldója Versenyen
Marketinginfo.hu - 2016-05-03 15:00
Egyéb

Április 29-én a Vialto Consulting, a Magyar Telekom és a Case Solvers közösen rendezték meg az Év Esetoldója Verseny döntőjét, ahol a legtehetségesebb diákok mérkőztek meg egymással és a Telekom üzleti kihívásaival.

Az esemény célja, hogy valós üzleti problémák elé állítsa az üzleti szakok hallgatóit. A versenyen nem csak saját ismereteiket és tapasztalataikat bővíthették a hallgatók, hanem az ország legjobbjaival mérhették össze tudásukat.

A verseny döntője előtt az érdeklődők a "Szexi munkahely vs. versenyistálló?" című kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt, ahol bárki a jelenlévők soraiból kérdezhetett a téma szakértőitől. A résztvevők Somorjai Éva, a Magyar Telekom humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Dr. Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Vállalatgazdaságtan Intézet igazgatója, Ábrahám Zsolt a Case Solvers ügyvezetője, Maklári István, a MasterCard Advisors tanácsadó cég regionális vezetője, valamint Nemes Orsolya Y-generációs szakértő tapasztalatait, tanácsait és a jövőre néző kilátásait ismerhették meg.

"Minél hamarabb, annál könnyebb" - összegezte a Case Solvers a fiatal egyetemisták körében végzett kutatásuk eredményét, amelynek témája az ambiciózus, tanácsadásban elhelyezkedni kívánó fiatalok fejlődési pályája volt. Az üzleti hallgatók már az egyetemi pályájuk elején tudatosan képzik önmagukat, előadásokon, tréningeken vesznek részt, hogy fejlesszék a munkaerő piac elvárt készségeiket és képességeiket.

Az esemény szervezői - Magyar Telekom, Vialto Consulting és Case Solvers - kiemelt hangsúly helyeznek a diákok és a fiatal munkavállalók képzésére. Ahogy változnak a munkaerőpiaci feltételek, jelennek meg új munkakörök és állások, úgy szükséges a munkáltatóknak is reagálni a képzési és fejlesztési technikákra a felsőoktatásban és a vállalaton belül egyaránt.

"A Telekomnál 15 éve működik gyakornoki program. Gyakorlatilag minden hazai felsőoktatási intézményből várják a diákokat, köztük kiemelten a leendő informatikusokat. Jelenleg több mint 10 főiskoláról és egyetemről vannak gyakornokaink, a Telekomnál és a T-Systemsnél összesen 450-500-an" - mondta el Somorjai Éva. Kiemelt jelentősége van így a fiatalok integrálásának, gyakori feladatként jelenik így meg különböző korcsoportok munkájának összehangolása: "a közel 8000 fős vállalatnál 4 generáció munkavállalói dolgoznak együtt, köztük egyre jelentősebb az Y generáció tagjainak száma, így a generációk elvárásainak, elkötelezésének menedzselése a mindennapi feladatok egyike" - értékelte Somorjai Éva.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Családbarát vállalatokat díjaztak
  Stratis: paradigmaváltás előtt az informatikai piac

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...