Hírek
22588 hír az adatbázisban
Lezárult a Procter & Gamble GVH ügye
Marketinginfo.hu - 2016-04-28 11:05
Reklám

A GVH azt vizsgálta, hogy megalapozottan népszerűsítették-e a Head and Shoulders Anti-Hairfall termékek hajhullást csökkentő hatásait a reklámjaikban.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Procter & Gamble RSC Regionális Szolgáltató Kft. és a Procter & Gamble Magyarország Nagykereskedelmi Kkt. (Procter & Gamble) vállalásait a Head and Shoulders Anti-Hairfall hajápoló termékcsaládra vonatkozó kommunikációjával kapcsolatban. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

A GVH azt vizsgálta, hogy a vállalkozások megalapozottan népszerűsítették-e a hajhullásra megoldást kínáló Head and Shoulders Anti-Hairfall termékek hajhullást csökkentő hatásait reklámjaikban. A GVH kötelezettségként írta elő, hogy a vállalkozások ne használjanak általános utalást a hajhulláscsökkentő hatásra a Head and Shoulders Anti-Hairfall termékcsalád népszerűsítésekor.

Október 1-ig ki is kell vezetni a Head and Shoulders Anti-Hairfall termékcsaládot a magyarországi piacról, úgy, hogy helyette más elnevezésű (a hajhullásra nevében nem utaló) termékcsaládot fog a P&G bevezetni. A vállalás szerint az új termékcsaládnak sem az elnevezése, sem a reklámjai nem fognak általánosságban utalni a hajhullásra: a termékek kommunikációjában a vállalkozások a hajtöredezés elleni védelemre helyezik a hangsúlyt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan kezelhető a hajhullás? (x)
  Férfiaknak fejlesztett sampont a Head&Shoulders
  Új termékkel jelentkezik a head&shoulders

További hírek ebben a kategóriában

Izgalmas nyelvkönyvek kevésbé is...
Mindenmentes lángos (x)
Mit kell tudni az XTAR akkumulát...
Mennyit költs a Google Ads hirde...