Hírek
23448 hír az adatbázisban
Mobilszállással segítik a magyar munkavállalókat
Marketinginfo.hu - 2016-04-19 15:03
Egyéb

Egyre égetőbb lesz a munkaerőhiány, ami már a gazdaság növekedését is lassíthatja. Gyakran azonban lenne munkaerő, csak nem mindig ott, ahol szükség van rá. A mobilszállás lendületet adhat a munkavállalásnak.

Míg az USA-ban 2010-ben minden tizedik amerikai költözött más államba, addig hazánkban 2014-ben 214 707 fő vándorolt országhatáron belül, ami nem mutat előrelépést a mobilitást tekintve. Közép-Magyarország és Nyugat-Dunántúl kivételével a többi régióból nagyon lassú elvándorlás figyelhető csak meg. Azaz a magyar munkavállaló akkor sem költözik egy előnyös lehetőségért, ha lakóhelyén nincs megfelelő állásajánlata.

Oroszlányban Lazók Zoltán polgármester és több nagyvállalat képviselőjének jelenlétében hazánk egyik vezető munkaerő közvetítő- és kölcsönző vállalkozása, a Work Force Kft. átadta az első hazai, a munkaerő mobilizálást támogató mobilszállását. A létesítmény közel 200 főnek biztosít majd szálláshelyet, és remélhetőleg elősegíti a rugalmasabb munkaerő áramlást. A szállásért a munkavállalóknak fizetniük sem kell.
Akár több száz fő számára is megoldást nyújthatnak a konténerszállások, amelyeket maximum 6 hónap alatt a helyi igényeknek megfelelően lehet kialakítani és felállítani. Az egységek kamionokkal könnyen szállíthatóak, és akár egyes telephelyek között mozgathatóak. Teljes kényelmet biztosítanak, a környezetüket sem rongálják, kantin, mosoda, közösségi helyiségek, konyha- és mosókonyha is található bennük.

"Nagyon nehéz az elmúlt évtizedek beidegződését legyőzni, de ezzel a lehetőséggel remélhetőleg sikerül motiválni a munkavállalókat. A kiegyenlítetlen kereslet-kínálat senkinek sem jó, sok helyen van munka, de nincs munkavállaló, vagy fordítva" - mondja Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója. "Az oroszlányi mobilszállás csak az első lépés, továbbiakat is tervezünk, az ország több pontján" - teszi hozzá.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezért érdemes külföldön munkát vállalni (x)
  Rekord mennyiségű állásra lehet jelentkezni
  A német cégek 40 százaléka munkaerőhiánnyal küzd
  A kis cégeknél a legégetőbb a munkaerőhiány
  A munkaerőhiány sokat lendített a munkaerő-kölcsönzési piacon is
  Kevesebb kkv tervez munkaerő-felvételt
  Háromszáz jelölt kell egy sikeres munkavállalóhoz
  Súlyosbodik a munkaerőhiány
  A szolgáltatóközpontok 77 százaléka küzd a munkaerőhiánnyal
  A hazai cégek negyede szerint probléma a munkaerőhiány
  Túlkínálat van diplomásokból

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...