Hírek
20217 hír az adatbázisban
Húszmilliárd forintos Nestlé-beruházás Magyarországon
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-04-14 17:01
Márkák

Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely ezáltal a cégcsoport legnagyobb európai állateledelgyártó központjává válik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a fejlesztést bejelentő budapesti sajtótájékoztatón kifejtette, a magyar és a svájci kormány is kiemelten fontosnak tekinti a gazdasági kapcsolatok erősítését. A Nestlé beruházása fontos üzenet, megerősíti, hogy a 25 éve itt működő vállalat otthonra talált Magyarországon. A 20 milliárd forint összértékű, technológiaváltást megvalósító beruházás révén 70 új munkahely jön lére.

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be, ennek több mint felét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzeme van, 2200 embert foglalkoztat, éves bevétele meghaladja a 120 milliárd forintot.

A fejlesztéssel a büki gyár foglalkoztatottainak száma megközelíti az ezret. A bővítés során két új gyártósort állítanak üzembe, a jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül. A Bükön gyártott termékek 90 százaléka exportra készül. A beruházás átadása 2017 végére várható.

Az ügyvezető igazgató kitért arra is, hogy a büki gyár bővítése során fontos szempont volt a kiváló belföldi mezőgazdasági alapanyagok elérhetősége. A büki gyárba beszállított, évi 140 ezer tonna alapanyag hozzávetőlegesen 60 százaléka hazai forrásból származik. A gyár 10 év alatt 600 ezer tonna hazai gabonát dolgozott fel termékei előállítása során.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért
  Duális képzéssel segíti a fiatalok munkához jutását a Nestlé
  Nőtt a húsvéti termelés a Nestlé diósgyőri üzemében
  Csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé
  Marketingstratégiák kereskedelmi- és márka szempontból
  Öt kontinensre szállít csokimikulást a Nestlé Diósgyőrből
  Száz új Nestlé munkahely Szerencsen

További hírek ebben a kategóriában

b Modern arculat a Bayer-nél
2018-05-22 15:10
s A Samsonite új projektje
2018-05-18 15:59
A Volkswagen erősít az SUV szegm...
Dr. Almási Kitti a BMW Magyarors...
Jelentett a Henkel
Intelligens chip az adidas új fu...