Hírek
23446 hír az adatbázisban
Elhunyt Fehér Tibor, az ásványvíz szakma kiváló ismerője
Marketinginfo.hu - 2016-04-14 13:06
Egyéb

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség elnöksége megrendülten tudatja, hogy Fehér Tibor, aki megalakulásától elnöke volt az ásványvíz szövetségnek, 2016. április 11-én súlyos betegségben elhunyt.

Fehér Tibor az ásványvíz szakma kiváló ismerője volt. A kilencvenes évek elején az ő vezetése alatt vált a Kékkúti Ásványvíz Kft. az ország egyik vezető ásványvíz palackozójává, a Theodora ásványvíz az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar ásványvízzé, amelynek az Unió más államaiban is sikere volt.

Fehér Tibor 1994-ben tíz társával alakította meg az Ásványvíz Terméktanácsot, amely elnökévé választotta. A szervezet elnöke maradt akkor is, amikor az szövetséggé alakult, és az üdítőital szövetséggel - amelynek elnökségi tagja volt - való egyesülés után is elnökké választotta a tagság.

Kezdetben a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatójaként, majd független elnökként vezette haláláig a Szövetséget. Vezetése alatt a Szövetséghez csatlakozott az ásványvíz palackozók közel 98 %-a. Sokrétű, gazdag elméleti és gyakorlati tudásával segítette az ásványvíz, gyümölcslé és üdítőital palackozók munkáját. Szakmai tanácsokat adott a gyártóknak, hatóságoknak, de minden, a szakma iránt érdeklődőnek is. Részt vett nem csak a hazai, de uniós jogszabályok előkészítésében, véleményezésében. Tevékeny tagja volt a szakma nemzetközi szervezetének, az Europen Fedetration of Wottled Water (EFBW)-nek.

Fehér Tibor élethivatásának tekintette a fogyasztók tájékoztatását, a körükben élő tévhitek eloszlatását. Munkássága alatt folyamatosan szerepelt a médiákban, az írott és az elektronikus sajtóban.

Fehér Tibort a Szövetség saját halottjának tekinti.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Kékkúti után a Szentkirályinak is új tulajdonosa lett
  Cseh lesz a Kékkúti
  Kétszeresére nő az ásványvíz-forgalom hőségriasztás idején
  Vizes programok a Kékkútitól
  GfK: továbbra is jó üzlet az ásványvíz
  Jó évet zárt a Szentkirályi
  Nemsokára Szaúd-Arábiában is veszik a Szentkirályit
  Téli akció: összefogott a Magyar Turizmus Zrt. és a Kékkúti

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...