Hírek
21405 hír az adatbázisban
Egyre jelentősebb alternatíva a magánegészségügy
Marketinginfo.hu - 2016-04-13 14:01
Kutatás

A magyar lakosság 69%-a csak komolyabb megbetegedés esetén fordul orvoshoz, derült ki a HáziPatika.com által készített friss felmérésből. Elindult az Év Magánrendelője szavazás.

"Az idei felmérés igazolta a feltevésünket, miszerint a magánkézben levő intézmények egyre jelentősebb alternatívát jelentenek az állami tulajdonú kórházak, rendelőintézetek vagy diagnosztika helyett. A tavalyi évben magánrendelésen részt vevők szerint nincs olyan szempont, amiben nem a magánintézmények érnek el jobb minősítést, legyen szó higiéniáról, megbízhatóságról, segítőkészségről vagy szakmai hozzáértésről" - mondta Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

Orvoshoz? Csak ha nagy a baj!

A magyar lakosság 69%-a csak komolyabb akut megbetegedés esetén fordul orvoshoz, elenyésző azoknak az aránya, akik a betegség legkisebb gyanújával is szakemberhez fordulnak. Közel 10% saját bevallása szerint pedig sosem jár orvoshoz. Úgy tűnik azonban, hogy az életkor előrehaladtával egyre komolyabban vesszük az előjeleket, 60 év felett jelentősen nő azoknak az aránya, akik már a megbetegedés gyanúja esetén is orvoshoz fordulnak.

Abban, hogy csak komolyabb megbetegedés esetén fordulunk orvoshoz jelentős szerepet játszhat, hogy a magyar lakosság 70%-a tapasztalt már negatívumokat az állami intézményekben. Leggyakrabban az alapvető higiéniai hiányosságokra és a kiszolgáltatottságra panaszkodtak, a válaszadók 35%-a pedig azzal is szembesült, hogy az orvoshiány miatt nem kap megfelelő ellátást.

A rendszeres szűrés fontossága

A felmérésből az is kiderült, hogy majdnem minden negyedik emberrel előfordult már, hogy valamilyen betegségére ellenőrző szűrővizsgálat során derült fény. A kutatásban részt vevők 84%-a vesz részt legalább kétévente valamilyen egészségügyi szűrővizsgálaton. Az elsőre magasnak tűnő arány esetében azonban érdemes figyelembe venni, hogy nem mindegy, hogy milyen szűrővizsgálatokon veszünk részt. Egy nőgyógyászati probléma időben történő felismeréséhez ugyanis aligha elég, ha kétévente felkeressük a fogorvosunkat. Az ellenőrző szűrővizsgálatokon leggyakrabban cukorbetegséget, cisztát, magas vérnyomást, méhnyakrákot, melldaganatot vagy egyéb nőgyógyászati betegséget sikerült időben diagnosztizálni.

"A szavazással az is a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egészségünkkel törődnünk kell, a rendszeres szűrés pedig elengedhetetlen, továbbá, hogy ma már bőven van választási lehetőségük, hogy milyen intézményt keressünk fel. Ez utóbbit igazolja az is, hogy az idei évben 500-nál is több magánintézmény csatlakozott a versenyhez." - mondta a HáziPatika.com főszerkesztője.

Az Év Magánrendelője 2016 szavazás idén is a legjobb magánintézményeket keresi. A rekordszámú, több mint 500 jelöltre szavazni a www.evmaganrendeloje.hu oldalon lehet, május 20-ig.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyar magánegészségügy
  Egyre fontosabb a magánegészségügy
  Tízmilliárdokat költ el a lakosság számla nélkül a magánegészségügyben
  A HáziPatika.com pályázatán díjazták az Év magánrendelőit
  Egészségügyi szűrést indított a Philips és a T-Systems
  Megugrott a kereslet a magánegészségügyi szolgáltatások iránt
  Az egészségtudatosság erősítése az első lépés az egészségmegőrzés terén
  Keresik az év kórházát
  A lakosság döntő többsége használ fájdalomcsillapítót
  Kutatás a fájdalomcsillapítók piacáról
  A gyors hatást keressük a fájdalomcsillapítókban

További hírek ebben a kategóriában

Nem indulunk el kártya nélkül kü...
Az egyetemi hallgatók harmada má...
Idén a többség nem egyszer akar ...
A magyar munkavállalók stabilnak...