Hírek
22398 hír az adatbázisban
Balesetveszélyes az egyik IKEA-s gyerekjáték
Marketinginfo.hu - 2016-04-08 17:01
Kereskedelem

Az IKEA visszahívja a LATTJO denevérköpenyt fulladás és nyaki sérülések kockázata miatt.


Az IKEA visszahívja a LATTJO denevér köpenyt, miután három esetet is jelentettek, amikor a gyermekek nyakán zúzódások és horzsolások jelentkeztek a denevérköpenyek használata közben. A köpeny a gyermekek nyakára szorult, emiatt pedig nem lehetett elég könnyen levenni. Egyetlen esetben sem volt szükség orvosi beavatkozásra, de fulladás és sérülések kockázata miatt az IKEA elővigyázatossági lépésként visszahívja a terméket.

"Ha a gyermekek biztonságáról van szó, az IKEA nem engedheti meg, hogy játék közben bármilyen sérülés kockázata álljon fenn. A bejelentések nyomán folytatott vizsgálataink nem csak azt igazolták, hogy a tépőzár nem nyílt szét elég könnyen, de azt is világossá tették, hogy tisztáznunk kell az IKEA elvárásait ezekkel a tépőzárakkal kapcsolatban. Azonnali és elővigyázatossági lépésként visszahívjuk a terméket, de tovább dolgozunk a jövőbeli termékeinken, ezáltal pedig a gyermekek biztonságán azzal, hogy új követelményeket támasztunk" - mondta Cindy Andersen, az IKEA gyermektermékekért felelős üzletág vezetője.

Az IKEA nem szeretné kockáztatni a gyermekek biztonságát, ezért arra kéri a vásárlókat, akik LATTJO denevérköpenyt vásároltak, hogy azonnal tegyék el a termékeket a gyermekek elől, és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát.

A LATTJO denevérköpenyek 2015 novembere óta vannak forgalomban az IKEA valamennyi piacán, kivéve Oroszországot és Indonéziát.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gyerekjátékok a bezártságban (x)
  Az IKEA visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket
  Visszahív az IKEA kétféle étcsokoládét
  Újabb IKEA termékvisszahívás
  Termékvisszahívás az IKEA-nál
  Termék visszahívás: kihívás a marketing számára

További hírek ebben a kategóriában

iStock Zuhant a svájci óraexport
2020-05-26 10:12
Zuhant a Philips negyedéves prof...
Jelentősen csökken a használtaut...
300 álláshelyet hoz létre a Jysk
Többet és többször rendelnek a v...