Hírek
20217 hír az adatbázisban
4-5 ezer forint a játékköltés húsvétkor
Marketinginfo.hu - 2016-03-25 09:03
Kereskedelem

Idén átlagosan 4-5 ezer forintot szánnak játékra és ajándékokra a húsvéti ünnepekkor a magyarok a Formatex Kft. felmérése szerint.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény idézi Borhi János ügyvezetőt, aki elmondta: a játékboltok éves forgalmunknak 14 százalékát is elérhetik húsvét előtt, 6 százalékát pedig a webáruházon keresztül.

A kft. szerint a játékboltok folytatják dinamikus növekedésüket a válságból való kilábalás után. A Formatex tavalyi éves forgalma közel 10 százalékkal nőtt a 2014-es évi forgalomhoz képest: 3,56 milliárd forintról 3,9 milliárd forintra. A cég tulajdonában lévő Játéksziget kiskereskedelmi hálózatban pedig 1,4 milliárd forintról 1,462 milliárd forintra nőtt az éves forgalom 2014-ről 2015-re.

A Formatex felmérése szerint a szülők az édességek mellé a játékok közül táblás játékokat és építőjátékot vásárolnak legszívesebben húsvétra, illetve ügyességi és sportjátékokkal lepik meg a gyerekeket. Kézműves és barkács játékokkal a szülők egyharmada örvendezteti meg gyermekét, babás-állatos szerepjátékra pedig közel ötöde költ. A távirányítós játékok és a mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok, a többségük ezeket inkább karácsonyra vagy születésnapra tartogatja - közölték.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tarolt a sonka és a csokinyúl húsvétkor
  Keveset költünk társasjátékra
  Hétmilliárdot költöttünk rá tavaly húsvétkor
  A Formatex karácsonyi és Black Friday játék toplistája

További hírek ebben a kategóriában

Fagyasztott spenótot hívott viss...
Ezért rendel a magyar Kínából
Még könnyebbé válik a digitális ...
Növelte forgalmát az eMag