Hírek
22398 hír az adatbázisban
Tesco saláta nyert a tudatos vásárlóknál
Marketinginfo.hu - 2016-03-22 17:00
Kereskedelem

Szupermarketekben kapható, összesen 19 különféle, frissfogyasztásra szánt, előre csomagolt salátamixet vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

A TVE laboratóriumban vizsgálta a termékek nitrit, nitrát, klorát tartalmát és mikrobiológiai szennyezettségét, valamint a csomagolás alapján kíváncsiak voltak a termék származási helyére is és a fogyasztói tájékoztatásra.

A lista élén 9 ponttal a Tesco value friss salátakeverék szerepelt. Második helyen 8,5 ponttal 2 termék osztozott: Granmix bio, és az Eisberg Tallér mix nevű terméke. Megosztott harmadik helyen 8 ponttal: 3 Eisberg termék a Bolero mix, Eisberg mix, Fitness mix és az Auchan sajátmárkás terméke, a Százszorszép salátamix szerepel. Utolsó helyen 6 ponttal az Eisberg Frissnass terméke szerepelt.

A megvizsgált 19 termék mikrobiológiai, klorát-, nitrit- és nitráttartalom szempontjából a felnőtt fogyasztók számára biztonságosnak tekinthető: mindegyik érték a hivatalos megengedett határérték vagy az egészségügyi kockázatot jelentő érték alatt volt. Három termékben a perklorát, 5 termékben a nitrit minimális mennyiségben kimutatható volt. A nitrát mindegyik termékben kimutatható volt, de ebben nagyon nagy szórás volt a termékek között: 137 mg/kg-tól 607mg/kg mennyiségig.

Egy terméken, a Granmix bio terméken nem volt magyar nyelvű tájékoztató, de egyik salátamixen sem volt feltüntetve az összetevők pontos származási helye, csak a három Tesco sajátmárkás terméknél szerepelt az EU megjelölés. Nyolc csomagoláson feltüntették, hogy a gyártás Magyarországon történt. Kilenc terméknél semmilyen információ nem volt a származás, illetve a gyártás helyéről.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mitől lesz igazán finom a saláta? (x)
  TVE - Pékség teszt
  Górcső alatt a narancslevek
  Címkeadatbázis segíti a tudatos vásárlást
  Tudatos vásárlást ösztönző kampány indult
  Megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza

További hírek ebben a kategóriában

iStock Zuhant a svájci óraexport
2020-05-26 10:12
Zuhant a Philips negyedéves prof...
Jelentősen csökken a használtaut...
300 álláshelyet hoz létre a Jysk
Többet és többször rendelnek a v...