Hírek
22365 hír az adatbázisban
Proxama-Google: új élmény a londoni utazóknak
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2016-03-21 12:05
Outdoor/indoor

A Proxama és a Google együttműködésének eredményeként a buszozók valós idejű utazási infókat kaphatnak a mobiltelefonjaikra. A kampány Londonban indult, együttműködve az Exterion nevű out-of-home médiatulajdonossal.

A MyStop névre keresztelt megoldás lényege, hogy a Proxama valós idejű közlekedési frissítéseket küld az utazók és az ingázók mobiltelefonjaira, kiegészítve azokat releváns hirdetésekkel. A szolgáltatás London teljes buszhálózatán működik, és azok tudják használni, akik iPhone vagy Androidos készülékekkel rendelkeznek és Chrome-mal böngésznek. A felhasználók valós időben kapják az útvonalfrissítéseket, illetve az előre beállított értesítéseket, például egy kiválasztott áruház megközelítésekor.

A MyStop vélhetően népszerű lesz a hirdetők számára is, hiszen a buszozással töltött idő alatt az utasok sokkal nyitottabbak a kereskedelmi üzenetek befogadására. A rendszer a Google Eddystone nevű, jeladóalapú (beacon) technológiáját használja. Az Eddystone akkor is képes kommunikálni a buszon utazók mobiltelefonjaival, ha az alkalmazás nincs a készülékekre telepítve.

Jon Worley, a Proxama marketingigazgatója azt emelte ki, hogy a szolgáltatás lényege a tartalmilag releváns üzenetek jól célzott továbbítása a londoni tömegközlekedés résztvevői számára. Kiemelte, a hirdetőknek nem kell már azon aggódniuk, hogy az utasok vajon használják az adott applikációt vagy nem. A rendszert a tömegközlekedési hálózat után kiterjesztik focistadionok környékére, városközpontokba és nagyobb rendezvények helyszíneire. Mike Wood, az Exterion Media fejlesztési igazgatója hozzátette, a beacon technológia szignifikáns piaci szerephez juthat idén - írta az Outsmart.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismét a Google a legerősebb márka Magyarországon
  Átadták 'az utazó' magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait
  Bluetooth-beacon alapú üzenetek a buszon ingázóknak

További hírek ebben a kategóriában

Fotó: MÁV-START A MÁV bringás reggeli
2019-09-26 10:12
Igazi \'zöld\' kemping a Szigete...
#loveislove - a Coca-Cola a Szig...
Drónszabályozó technológia a Vod...
Munkaerő-toborzó Volánbusz az EF...