Hírek
20217 hír az adatbázisban
Az éves sonkamennyiség ötöde Húsvét előtt fogy
Marketinginfo.hu - 2016-03-16 14:06
Kereskedelem

Az ünnepek alatt realizálódik az Auchan éves sonka forgalmának 20 százaléka, a tavalyi évben több mint 700 tonnát értékesítettek. Édességből várhatóan 2,5 millió darab fog fogyni.


A tavalyi évben több mint 46 millió darab tojás fogyott az Auchan áruházakban, az idei húsvéti szezonban egy számjegyű növekedést vár az áruházlánc. A legnagyobb forgalom idén is közvetlenül a húsvét előtti napokban várható, de a vásárlók jellemzően már több mint két héttel az ünnepet megelőzően megkezdik a tojások beszerzését. A vásárlás egyre inkább a nagyobb, szebb tojások irányába tolódik el. Az áruházlánc kizárólag magyar termelőkkel áll beszállítói kapcsolatban.

A húsvéti időszakban realizálódik az éves sonka forgalom 20 százaléka, a tavalyi ében több mint 700 tonna fogyott a szezonban. Az Auchan áruházak húsvéti sonka választéka közel 50 százalékkal bővül az ünnepekre. A húsvéti sonka választék 85 százaléka hazai beszállítóktól érkezik. A vásárlók egyre inkább a magasabb minőségű termékeket keresik, illetve a hagyományos, pácolt és füstölt termékeket. Az utóbbi évek tendenciájának megfelelően tovább növekedett az egészségesebb, kevésbé zsíros termékeket előnyben részesítők köre.

Az Auchan áruházak idén összesen 2,5 millió darab édesség értékesítésére készülnek, melyből több mint 800 ezer figura és 900 ezer csokitojás eladásra számítanak. A vásárlók jellemzően az utolsó héten szerzik be a desszerteket, és egyre tudatosabban választanak. A kereslet a tejcsokoládé felé mozdult el, leginkább a 30 százalék feletti kakaó tartalmú termékeket keresik a fogyasztók, míg a tejbevonók kereslete csökkent.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hétmilliárdot költöttünk rá tavaly húsvétkor
  KMS védjegy: hétnél tart az Auchan
  Húsvétkor még erősebbek a hipermarketek
  Auchan: dupla mennyiségű tojás fogy Húsvétkor

További hírek ebben a kategóriában

Fagyasztott spenótot hívott viss...
Ezért rendel a magyar Kínából
Még könnyebbé válik a digitális ...
Növelte forgalmát az eMag