Hírek
23448 hír az adatbázisban
Nemzetközi elismerést kapott a GVH
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-03-10 18:01
Egyéb

A versenyhivatal kiemelt jelentőséget tulajdonít a kartellekkel szembeni küzdelemnek.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tavaly bevezetett anonim kapcsolatfelvételi rendszeréért, a Kartell Chat-ért megkapta a Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) és a Világbank által meghirdetett versenykultúra-fejlesztési versenyben az úgynevezett Honorable Mention elismerést - közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A Világbank és az ICN tavaly is meghirdette versenyét, amellyel az a célja, hogy növelje a versenyhatóságok szerepét a versenykultúra-fejlesztésben. A versenyre négy témában 43 pályázat érkezett. A GVH a Versenyreformok ösztönzése az állampolgárok és a civil társadalom bevonásával című kategóriában kapta az elismerést.

A díjazott projekt, a Kartell Chat zárt, védett rendszere egy egyszerű, anonim regisztrációval biztosítja a titkos megállapodásokról információval rendelkezőknek, hogy speciális tudásukat anonimitásuk megőrzése mellett, a negatív következményektől vagy megtorlástól való félelem nélkül oszthassák meg a GVH Felderítő Irodájának munkatársaival. A Kartell Chat-en kérdéseket is fel lehet tenni a kartellekkel, az engedékenységi politikával és eljárással, valamint az informátori díjjal kapcsolatban.

A közleményben hangsúlyozták: a versenyhivatal kiemelt jelentőséget tulajdonít a kartellekkel szembeni küzdelemnek. A kartellek feltárásánál a sikeres fellépés kulcsa gyakran a hallgatás megtörése, így a döntő bizonyítékok feltárása és megszerzése. Információhoz a versenyhatóságok leghatékonyabban maguktól az érintettektől juthatnak, ennek egyik eszköze az engedékenységi politika - mutattak rá.

A közleményben felidézték, hogy a GVH 2015 végén kommunikációs kampányt indított az engedékenységi politika népszerűsítésére, Nem marad köztetek címmel. A versenyhatóság a kampány részeként indította el újszerű kapcsolatfelvételi rendszerét, a Kartell Chat-et.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A GVH közzétette PSR stratégiáját
  Együttműködik a GVH és a Márkaszövetség
  Fúziókat engedélyezett a GVH
  GVH: túl sok a kizárólagos sörszerződés
  25 éves a GVH

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...