Hírek
20073 hír az adatbázisban
Koraszülötteket támogatott az UniCredit
Marketinginfo.hu - 2016-03-07 12:13
CSR

Koraszülött babák életének első heteit segítik azok a műszerek, amelyeket a Szent Margit kórháznak és a Péterfy Sándor utcai kórháznak vásárolt az UniCredit Bank, közel 1,6 millió forint értékben.

A koraszülött babák életben maradása sok esetben a kórházak felszereltségétől függ - nem véletlenül kezelik őket speciális kórházi osztályokon. Az ellátásukhoz szükséges műszerek viszont általában nagyon drágák. Az UniCredit Bank mikrocentrifugát vásárolt a Szent Margit Kórháznak.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház csecsemőosztálya olyan, több funkciós monitort kapott a banktól, amely az általános műszereknél lényegesen érzékenyebb, így a koraszülöttek életfunkcióit az eddigieknél sokkal pontosabban lehet ellenőrizni. A műszer minden rendellenességet, funkcionális zavart a hagyományosoknál korábban jelez - vagyis az orvosi beavatkozás is időben érkezhet.

Az adományozást az ADRA-Vitium Esélyegyenlőségi Alapítvány koordinálta. Az idén 16 éves alapítvány "Egészséges nemzedékért" elnevezésű programja az igen kicsi súlyú koraszülöttek életbentartását, korai fejlődésének elősegítését tűzte ki céljául.

"Az UniCredit Bank adománya olyan gépek vásárlását tette lehetővé, amelyek jelentősen javítják a koraszülöttek életesélyeit" - mondta Dr. Kováts Ákos főorvos, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

"Mivel a gyermekek egészségének, egészséges életmódjának támogatása évek óta az UniCredit Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik központi eleme, így most is örömmel álltunk az alapítványi kezdeményezés mellé, hiszen így a legkisebbek életesélyeit javító műszerek kerüljenek a Szent Margit és a Péterfy Sándor Utcai kórházba"- mondta Smid Beáta, a bank marketing és kommunikációs igazgatója.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Filarmonica della Scala nemzetközi turné az UniCredit támogatásával
  Globális elismerést kapott az UniCredit
  60 ezer euró társadalmi vállalkozásoknak
  Az UniCredit öt kiválósági díjat kapott a Euromoneytól
  Összefogott az UniCredit és a Waberer’s
  Orvosiműszer-adomány az UniCredit Banktól
  Adománnyal ünnepelt az UniCredit
  Banki tevékenység a közép- és kelet-európai régióban
  Égési sérült gyermekek ellátását támogatja az UniCredit
  Gyermekkórháznak segít az UniCredit

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat