Hírek
22942 hír az adatbázisban
Design díjas az IKEA mobiltöltős dolgozólámpája
Marketinginfo.hu - 2016-02-26 15:02
Design

Ma tartják Münchenben az iF DESIGN AWARD díjátadó ünnepségét, ahol az IKEA RIGGAD vezeték nélküli töltős lámpáját is kitüntették.

"Az iF a dizájn területén elért kiemelkedő teljesítményt díjazza, ezért megtisztelve érezzük magunkat, hogy idén a RIGGAD lámpa is részesült a szervezet elismerésében" - mondta Björn Block, az IKEA Világításért és IKEA Home Smartért felelős választékmenedzsere.

A fogyasztói tanulmányok igazolják, hogy az emberek többsége számára a telefonok feltöltése csak nyűg, amit muszáj csinálni. Ezért készítette el az IKEA a RIGGAD nevű lámpáját, ami munka közben képes tölteni a telefonodat. A cél egyszerű volt: egyaránt csökkenteni a lemerülő akkumulátorok okozta stresszt és az asztalon lévő kábelek mennyiségét. A lámpa talpába egy töltőkorongot építettek, így ráhelyezve a telefonunkat a lámpa feltölti azt, mindezt vezetékek nélkül.

"Szerettem volna, hogy a töltő beleolvadjon a környezetbe és természetes részét képezze az otthonainknak, de ugyanolyan fontos volt az is, hogy a termék könnyen használható legyen. A végeredmény egy töltőegység lett egyszerű, de érdekes dizájnnal" - mondta David Walh, az IKEA tervezője.

Az iF bírái idén több mint ötezer pályázatot értékeltek, amiket 2400 jelentkező adott be a világ 53 országából.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bejelentették a DesignEuropa-díj döntőseit
  Ingyenes mobiltöltő-állomások az Auchanokban
  Nyolc elismerést gyűjtött be a Logitech
  Várja az ifjú formatervezőket az IKEA
  IKEA katalógusok mindenütt
  Székinstalláció az Ikeától

További hírek ebben a kategóriában

Kreatív ötletek a karácsonyi vil...
A megnyerő névjegykártya titkai ...
Így válaszd ki a tökéletes menny...
Az angol lakberendezési stílus a...