Hírek
22024 hír az adatbázisban
Nagy tételben hív vissza csokoládét a Mars
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-02-24 12:03
Márkák

Mars, Snickers és Milky Way csokoládét hív vissza 55 országból a Mars Inc., mivel egy német fogyasztó műanyagdarabkákat talált az egyik termékben.

Héthavi termelésnek megfelelő mennyiséget hív vissza Mars, Snickers és Milky Way csokoládékból a Mars Inc.. A visszahívás a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő szavatossági idővel rendelkező termékeket érinti.

A Mars Inc. szóvivője szerint a vállalat azért döntött az "önkéntes" visszahívás mellett, mert egy termékben műanyagdarabkákat talált az egyik fogyasztó. A Mars Veghel-i üzemében naponta tízmillió darabot állít elő az érintett csokoládékból.

Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága közölte. A Nébih tájékoztatása szerint a termékvisszahívás a csokiban talált műanyag-szennyeződés miatt vált indokolttá 55 országban, köztük Magyarországon is. A vizsgálat jelenleg is tart - közölte a Nébih.

A Mars Magyarország is visszahívja egyes termékeit, ezek a Milky Way Mini, Celebrations, Snickers Mini, MARS Mini és Multipack.

A magyarországi visszahívás csak egyes, Hollandiában gyártott termékekre vonatkozik és nem érinti a más lejárati dátummal vagy gyártási számmal jelölt termékeket vagy a máshol gyártott termékeket. A magyar forgalomban lévő csokik akkor lehetnek érintettek, ha azok szavatossági ideje 2016 július és október közé esik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan
  25. évfordulóját ünnepli a Mars Magyarország
  A Snickers focis kampánya
  Termékvisszahívás az Aldi-ban
  Fehérjeszeletet hív vissza a dm
  Tökös reklámot készített a Snickers
  21 szó és tünet az éhségre
  Változás a Marsnál

További hírek ebben a kategóriában

Elindult az Audi Q3 Sportback so...
A BMW Group és a Daimler AG együ...
A BMW Group megnyitotta új gyárá...
Bővíti győri központját az Audi
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...