Magyarországon a becslések szerint 1,5 millióan szenvednek cukorbetegségben, és a lakosság körülbelül 35-40 százaléka laktózérzékeny, az egyébként ritkának tűnő lisztérzékenység pedig a népesség 1-2 százalékát érinti.
Az áruházlánc nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ételintoleranciában, cukorbetegségben érintett, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozást követő vásárlóik is megtalálják a megfelelő alapanyagokat. A Tesco az étkezési szokások változását figyelembe véve kínálatát megújította, szélesítette s már 820 féle speciális szárazáru terméket és 123 féle frissárut kínál vásárlóinak.
A biotermékek zöld, a hozzáadott cukor nélküli termékek kék, a gluténmentes termékek narancssárga, a csökkentett laktóztartalmú termékek lila, míg a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termékek rózsaszín jelölést kaptak.