Hírek
21634 hír az adatbázisban
Növelte forgalmát és nyereségét tavaly a Renault
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-02-15 18:00
Kereskedelem

Gépkocsi eladásait három, forgalmát tíz, nyereségét pedig közel ötven százalékkal növelte tavaly a Renault csoport - derül ki a Renault honlapján közzétett éves eredmény-beszámolóból.

A Renault csoport személygépkocsi és kis-haszongépjármű gyártmányaiból tavaly az előző évinél 3,3 százalékkal többet, 2,8 milliót helyeztek forgalomba világszerte. A növekedés meghaladta a világpiac 1,6 százalékos bővülésének ütemét.

A márka eladásai sorban a harmadik éve növekednek és tavaly rekordot értek el. A cég tulajdonában lévő Dacia márka az előző évinél 7,7 százalékkal több, 550 ezer autó eladásával értékesítési rekordot ért el tavaly. A Renault márkáinak a világpiaci részesedése 3,2 százalék volt 2015-ben, Franciaországban pedig 26,4 százalékos részesedéssel piacvezetők.

A tavaly 9,4 százalékkal növekvő európai autópiacon a Renault csoport gyártmányaiból 10,2 százalékkal többet, 1,6 milliót helyeztek forgalomba, ami 10,1 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Spanyolországban a Renault 22,3 százalékkal, Nagy-Britanniában 17,7 százalékkal, Olaszországban 18 százalékkal növelte eladásait. Tavaly a Renault vezette az elektromos autók piacát Európában, a kis-haszongépjármű kategóriában pedig már 18 éve áll az élen. Elektromos autóból a Renault 23 ezret értékesített Európában, 49 százalékkal többet, mint 2014-ben.

A csoport tavaly 10,4 százalékkal, 45,327 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét, a nettó nyereség 48,1 százalékkal, 2,960 milliárd euróra emelkedett.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növelte elektromos autó eladásait tavaly a Renault
  A francia Renault növelné a Dacia járművek gyártását
  Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault
  Nyereséget ért el tavaly a Renault
  Román fejlesztésű pickup a Renault-tól
  A Renault-Nissan tulajdonába került a Lada gyártója
  Millió fölött a Duster
  Zöld irányzék a Nissan-Renault-nál
  Új szintre emelné szövetségét a Nissan és a Renault
  A Renault ékköve lett a Dacia

További hírek ebben a kategóriában

Szívvel-lélekkel alakul át orszá...
Egyre gyakoribb a bankkártya has...
A vásárlók öt kategóriában a Lid...
Ismét nyertek az ALDI termékei &...