Hírek
21405 hír az adatbázisban
Új elnök a BCSDH élén
Marketinginfo.hu - 2016-02-12 17:09
Karrier

Ifj. Chikán Attilát, az ALTEO Group vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért tisztújító közgyűlése.

Az új elnök Salgó Istvánt, az ING Bank vezérigazgatóját váltja az elnöki poszton, aki a közgyűlés egyhangú döntése alapján, a szervezetben végzett tevékenysége elismeréseképpen Tiszteletbeli Elnökként segíti a jövőben a BCSDH-t. Irányítása alatt a szervezet meghatározó szereplőjévé vált a fenntarthatóság üzleti megközelítése elismertetésének Magyarországon. A szervezet tagvállalatainak száma 72-re növekedett, amelyek a hazai GDP közel 30 százalékát termelik. Ifj. Chikán Attila célja folytatni a szervezet már futó, sikeres programjait, kézzel foghatóbbá és láthatóbbá tenni a szervezet tevékenységét a közvélemény és a szakpolitika számára, valamint erősíteni a magyar szervezet nemzetközi kapcsolatait.

Az újonnan megválasztott elnök munkáját egy négytagú elnökség segíti. Az elnökség újraválasztott tagja Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese. A testület három új tagjaként pedig Dr. Fábián Ágnest, a HENKEL Magyarország ügyvezető igazgatóját, Gazsi Zoltánt, az eisberg Hungary ügyvezető igazgatóját, valamint Dr. Thomas Narbeshubert, a BASF Hungária ügyvezető igazgatóját választotta meg a közgyűlés. Az ő megbízatásuk - az elnök mandátumához hasonlóan - három évre szól. A BCSDH ügyvezetését továbbra is a tavaly októberben kinevezett, elnökségi tag megbízatásáról igazgatói feladatkörre váltott Márta Irén látja el.

"Az elmúlt hat év folyamán számos sikeres programot indítottunk. Vezetői ajánlásként megfogalmaztuk - "A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése" nevű alapdokumentumot -, amely iránymutatást nyújt a hazai cégvezetőknek a fenntarthatósági elveknek megfelelő vállalati működéshez. Kezdeményezésünkhöz immár több mint 100 szervezet csatlakozott első számú vezetője aláírásával. A jövő vezetőit célzó tehetségprogramunk sikerét bizonyítja, hogy idén már a harmadik évfolyamát indítottuk el. Az Action 2020 Magyarország pedig cselekvésre hívja az üzleti szektort, hogy szakmai válaszokat találjon a fenntarthatósági kihívásokra." - emelte ki az elmúlt évek legnagyobb sikerként megélt eredményeit Salgó István, aki szerint ezek a sikerek nem jelentik azt, hogy az új elnöknek könnyű dolga lenne, hiszen számtalan területen szükséges előrelépnie a szervezetnek.

"A már megkezdett programok kapcsán legfontosabb feladatunk a lendület megtartása, a szakmai munka mostani magas színvonalának garantálása. Emellett fontos feladatomnak tartom, hogy az elkövetkező években a szélesebb közvélemény és a mindenkori szakpolitika számára is láthatóbbá tegyük tevékenységünket, megosszuk velük eredményeinket. Mivel az ország méreténél fogva a fenntartható fejlődés területén átütő eredményt egyedül nem tudunk elérni, feltétlenül vitalizálni szeretném a régiós együttműködéseket és partnerségeket is" - emelte ki legfontosabb feladatait Ifj. Chikán Attila, aki többek között az Action 2020 munkacsoport vezetőjeként és fiatal vezetők mentoraként a BCSDH szakmai munkájának aktív részese volt a korábbi években.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Távozik az ALTEO igazgatóságának elnöke
  Új részvételi rekord a BCSDH vezetői tehetségprogramján
  Megvan a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasa
  Kiosztották az első Fenntartható jövőért díjakat
  Kihívás a jövő vezetők számára
  Forintokban mérhető a fenntarthatóság
  Fenntarthatóság: Top cégek írták alá a BCSDH ajánlásait

További hírek ebben a kategóriában

A Papa John's Marvin Boakye-t ne...
Kinevezték a Republic Group közé...
Konkoly Miklós a Generali Alapke...
Új vezérigazgató irányítja a Wab...