Hírek
21991 hír az adatbázisban
Megérkeztek a Vodafone tabletek Hencidára
Marketinginfo.hu - 2016-02-03 17:01
CSR

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében szerdán 16 Vodafone Tab Speed LTE táblagépet vehettek át a Hajdú-Bihar megyei Hencidán a Fekete Borbála Általános Iskola Csere-Erdő Tagiskolájának diákjai.

Az év első néhány hetében a vállalat országszerte 20 iskolába juttat el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

"Nagy örömmel és köszönettel fogadjuk a Vodafone kezdeményezését, amivel hozzájárul, hogy tanulóink a 21. századi követelményeknek megfelelően minél korábban megismerjék az infokommunikációs eszközöket és elsajátítsák a biztonságos internet használathoz szükséges ismereteket. A programnak köszönhetően a hencidai gyerekek olyan tudást szerezhetnek meg, amelyre saját erőből nem lenne lehetőségük" - mondta Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője.

"A digitális eszközök alkalmazásakor a tanulók motiváltabbak, lelkesebbek, az oktatás hatékonysága pedig megnő" - mondta Törökné Csörsz Csilla, a Fekete Borbála Általános Iskola igazgatója. Mint mondta, reményei szerint a most átvett táblagépekkel még jobb eredményeket tudnak majd elérni az iskola diákjai.

A Vodafone által elindított, mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját támogató Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt.

"Vállalatunk törekszik arra, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program segítségével olyan tudást és eszközöket biztosítson, amelyek élménnyé teszik a tanulást. A Program segítségével reményeink szerint a diákoknak nagyobb esélyük lesz a továbbtanulásra és a későbbiekben a munkaerőpiacon való érvényesülésre. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a Program lebonyolításában is, a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával. Hiszünk abban, hogy a Vodafone Digitális Iskola Programmal hozzájárulhatunk a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javításához" - mondta Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dupláz a Vodafone Alapítvány
  Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat
  10 éves a Vodafone M-Pesa
  Tovább bővül a Vodafone Digitális Iskola Program
  Táblagépeket adományozott a Vodafone
  Elindult a Vodafone programja

További hírek ebben a kategóriában

A LEGO Csoport és a National Geo...
A C&A 2018-as globális fenntarth...
Egyre zöldebb vállalat a SPAR
Az élelmiszer-hulladék csökkenté...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...