Hírek
21991 hír az adatbázisban
Elindult a Vodafone programja
Marketinginfo.hu - 2016-01-19 15:03
CSR

Vodafone Digitális Iskola Program: vadonatúj táblagépekkel indul az év a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Január 19-én hivatalosan is elindult az országos Vodafone Digitális Iskola Program. Elsőként a budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói vehettek át 28 eszközt abból az összesen 1200 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépből, amelyeket a komplex és széleskörű program keretében a következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el.

A budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola 178 tanulója nevében Rakó József igazgató vette át a táblagépeket a rendezvényen. Rakó József beszédében kiemelte, hogy a Vodafone segítségével az iskola igen jelentős lépést tett a diákok digitális esélyegyenlőségének biztosítása felé. "Igazi befogadó iskola vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sok más intézménnyel szemben nem mérlegelünk sem származás, sem anyagi helyzet alapján. Ez az oka annak, hogy intézményünkben kiemelkedően magas a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek száma"- mondta az igazgató. "A nálunk tanuló gyermekek nagy része a mindennapokban nem találkozik az infokommunikáció vívmányaival, s szinte behozhatatlan hátránnyal indul szerencsésebb társaihoz képest. A tabletek segítségével azonban mostantól elérhetővé vált számukra a minőségi digitális oktatás." - tette hozzá.

A Vodafone kezdeményezésével létrejött, 20 iskolában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját érintő program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), valamint a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány is részt vesz. A vállalat 2016 első hónapjaiban 1200 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet oszt ki a résztvevő iskolák között, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

"A Vodafone törekszik arra, hogy a résztvevő iskolák tanulói számára a program segítségével motivációt, és egyben olyan tudást is biztosítson, amely hozzájárul az iskolai hiányzások csökkentéséhez, és segít visszaszorítani az évismétlések számát. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a program lebonyolításában is a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség bevonásával. Hiszünk abban, hogy hosszabb távon a kompetenciamérések segítségével egyértelműen láthatóvá válik majd a program pozitív hatása."- mondta Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dupláz a Vodafone Alapítvány
  Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat
  LEGO robotokkal újít a Vodafone Digitális Iskola Program
  Tovább bővül a Vodafone Digitális Iskola Program
  Táblagépeket adományozott a Vodafone
  Megérkeztek a Vodafone tabletek Hencidára
  Előítéleteket csökkent a Vodafone Főállású Angyala
  A Vodafone kezdeményezése

További hírek ebben a kategóriában

A LEGO Csoport és a National Geo...
A C&A 2018-as globális fenntarth...
Egyre zöldebb vállalat a SPAR
Az élelmiszer-hulladék csökkenté...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...