Hírek
22434 hír az adatbázisban
Újrahasznosításra szólít fel a Lexmark
Marketinginfo.hu - 2016-01-19 14:05
CSR

A Lexmark üdvözli az Európai Bizottság terveit és intézkedéseket vázol fel a nyomtatók tonerkazettáiból származó hulladék csökkentése érdekében.

A Lexmark ma felhívást intézett az európai tonerkazetta-ágazat szereplőihez, amelyben egy sor intézkedést sürgetett a hulladék csökkentése, illetve az újrafelhasználás és újrahasznosítás érdekében. A cég becslései szerint évente mintegy 30-50.000 tonnányi nyomtatókazetta kerül a hulladéklerakókba, ami annak köszönhető, hogy az ágazat igen kis arányban gyűjti be azokat ügyfeleitől. A Lexmark jelentős eredményeket ért el a hulladék csökkentésében, és egy új kezdeményezés, a Lexmark Tonerkazetta Gyűjtő Program bevezetése révén ösztönzi kazettáinak újrafelhasználását és újrahasznosítását.

Beadványukban, amelyet az Európai Bizottság körkörös gazdaságról szóló előkészítő konzultációjához intézett, a Lexmark a kérdés kezeléséhez törvényi és szabályozói változásokat sürgetett. E változások összhangban állnak a Bizottságnak a fenntartható gazdasági növekedés elősegítésére és új munkahelyek létrehozásra irányuló céljaival.
A beadvány szerint az intézkedésekre nemcsak a nyomtatókazetták európai begyűjtésének, újrafelhasználásának és újrahasznosításának ösztönzése miatt van szükség, hanem azért is, hogy a jó környezetvédelmi gyakorlatokat alkalmazó cégek számára lehetővé tegyék a tisztességes feltételekkel folytatott versenyt az ilyen gyakorlatokat mellőző cégekkel szemben.

A Lexmark azt szeretné, ha az EU megkövetelné a következőket:

1, Valamennyi gyártó biztosítson ingyenes lehetőséget az európai piacon megjelenő kazettáinak begyűjtéséhez.

2, 2020-ig minden Európában értékesített tonerkazetta 50%-ban újragyártott alkatrészeket tartalmazzon, illetve újrahasznosítható legyen.

3, Kötelező környezetvédelmi feltételek bevezetése a közbeszerzési követelményekben a nyomtatókazettákra vonatkozóan.

4, A termékek újragyártásának és újrahasznosításának elősegítése felhasználói címkézéssel, amelynek célja a minőségi működési teljesítmény garantálása.

5, Biztosítanak a gyártók számára ösztönzőket termékeik begyűjtéséhez és újrafelhasználásához, és nyilvánítsák illegálisnak a nyomtatókazetták energiahasznosítás nélküli elszállítását a hulladéklerakóba vagy az égetőbe.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kicsi a bors, de erős – HP nyomtató a kereszttűzben (x)
  Körforgásos gazdaság – futó trend, utópia vagy az új gazdasági paradigma?
  Új elnök-vezérigazgató a Lexmark élén
  Lexmark a nyomtatási biztonságról
  Újrafelhasználási programhoz csatlakozik a Lexmark

További hírek ebben a kategóriában

Segítség a járvány alatt a Coca-...
P&G: több mint 150 raklap termék...
A Vodafone is csatlakozott a Glo...
Mindent az OEKO-TEX 100 minősíté...