Hírek
22778 hír az adatbázisban
Gyerekrajzok a MÁV mozdonyán
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2016-01-19 09:17
Outdoor/indoor

Felavatták a MÁV-START gyermekrajzokkal díszített mozdonyát. A felmatricázott járművön a "Ha nagy leszek, vasutas leszek!" című rajzpályázat győzteseinek művei láthatók.

Hamarosan forgalomba állhat a MÁV-START azon TRAXX mozdonya, amelyet a "Ha nagy leszek, vasutas leszek!" című gyermekrajzpályázat győztes alkotásai díszítenek. A pályázatot holtversenyben megnyerő 9 éves, budapesti Haidekker Zsófia, illetve 12 éves, zagyvarékasi Farkas András rajzai alapján készült grafikák a jármű két oldalát ékesítik.

A 2015 őszén lebonyolított pályázatra a vártnál is többen jelentkeztek: több mint 500 gyermek küldött be - ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, zsírkrétával készített - rajzot. A pályaművek vasúttal kapcsolatos élményt kellett, hogy ábrázoljanak. A többek között a MÁV szakembereiből és egy könyvillusztrátorból álló szakmai zsűri által legjobbnak ítélt két munka alkotója a "mozdonymatrica" mellett - iskolai osztályukkal közös - látogatást nyert a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A MÁV-csoport gyermekrajzpályázata és a most felavatott mozdony feldíszítésének ötlete a győztes pályaművekkel európai szinten is új kezdeményezés. Az úgynevezett werbelokok, azaz a festés és/vagy matrica formájában reklámokat hordozó mozdonyok száma évről évre nő, ilyeneket például Ausztriában és Németországban is előszeretettel használnak. Arra azonban, hogy nem reklámozási céllal gyermekrajzok kerüljenek egy mozdonyra, a közelmúltban csak az Egyesült Királyságban akadt példa, ahol az egyik nem állami vasúttársaság ilyen módon díszített és helyezett forgalomba egy különleges karácsonyi vonatot.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  „FénySzili” tovább járja az országot
  MÁV a környezet megóvásáért
  Ismét aluljárófestő pályázatot hirdet a MÁV
  Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét
  Rajzpályázatot hirdet a Játéktenger.hu és az Anyakanyar
  A MÁV kihirdette az aluljáró festési pályázat nyerteseit
  Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV
  A PTE Jubileum 650 mozdony úton van
  Lezárult a Cseppke Ovi Program rajzpályázata
  Mozdonygrafikával ünnepel a vasút
  Vonatos adventi élményt ajándékozott a MÁV-START

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...