Hírek
23448 hír az adatbázisban
Elégedett a Posta a mobilfizetéssel
Marketinginfo.hu - 2016-01-18 14:10
Mobilmarketing

A Magyar Posta tavaly bevezetett újításainak köszönhetően mérséklődött a csekkes befizetések csökkenésének tendenciája.

2015-ben 215 millió darab csekket fizettek be az ügyfelek, 2190 milliárd forint értékben. Míg a korábbi időszakban éves szinten 4-5 százalékkal csökkent a csekkvolumen, addig 2015-ben, az új fejlesztéseknek köszönhetően, 2 százalékra csökkent ez a tendencia.

A csekk megújítása és az elektronikus fizetési csatornák terjesztése érdekében 2015 év elején a posta kötelezővé tette a csekk QR-kód feltüntetését. A csekk QR-kód beolvasásával a Magyar Posta Mobil Applikációján keresztül 2015-ben 370 ezer csekket fizettek be az ügyfelek 3,5 milliárd forint értékben. A csekk QR-kódos befizetések többsége munkaidőn kívül és munkaszüneti napokon történt.

2015 februárjában 20 darab csekkbefizető automatát helyezett üzembe a posta, amelyen már biztosította a bankkártyás befizetés lehetőségét is. Az automaták is népszerűek, tavaly összesen 280 ezer csekket fizettek be csekkbefizető automatán keresztül az ügyfelek, több mint 3 milliárd forint értékben.

A Magyar Posta 2015 nyarán lecserélte 5000 POS-terminálját (ez csaknem a teljes postai hálózatot jelenti), ezzel párhuzamosan megteremtette a bankkártyás csekkbefizetés lehetőségét. Így a korábbi, költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett a csekkeket már kártyás vásárlási tranzakcióként fizethetik be az ügyfelek. Az ügyfelek élnek a felkínált lehetőséggel, ugyanis egyre többen egyenlítik ki így számláikat a postákon, 2015 év végéig 10,3 millió darab csekket fizettek be így az ügyfelek, 97 milliárd forint értékben.

A Magyar Posta 2016-ban további fejlesztéseket hajt végre a csekkes befizetéshez kapcsolódóan, melyekről várhatóan 2016 első negyedévében tájékoztatja a közvéleményt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentősen nőtt a mobilapplikáción befizetett csekkek száma
  Modernizál és árakat változtat februártól a Magyar Posta
  A Magyar Posta 100 fős létszámleépítést hajt végre ősszel
  Schamschula György lett a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója
  Erősen kezdte az évet a mobilfizetés Magyarországon
  A Magyar Posta a csomaglogisztika további bővülésével számol
  Rossmann - Posta együttműködés
  Rekord mennyiségű csomagot szállított a Magyar Posta 2015-ben
  Posta stratégia: nyitás a modern pénzügyi termékek felé
  Sokat nyert a Posta a kártyás és a mobil nyitással
  Gyorsabb a Posta, mint egy éve
  Két új szolgáltatás a Magyar Postánál

További hírek ebben a kategóriában

Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...
A Fitpuli nyerte a 2019-es Start...