Hírek
20073 hír az adatbázisban
Égési sérült gyermekek ellátását támogatja az UniCredit
Marketinginfo.hu - 2016-01-13 18:00
CSR

Világszínvonalú kötszerek beszerzéséhez nyújt segítséget az UniCredit Bank a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak. A másfél millió forintos adomány a szolgálat egy évi szükségletét fedezi.

Az égési sérülés az egyik legfájdalmasabb baleset, amit, ha nem kezelnek azonnal szakszerűen, hosszas szenvedést és maradandó nyomokat okoz. A gyermekek a leginkább érintettek az efféle sérülésekben, leggyakrabban háztartási balesetek következtében égnek meg: leforrázzák magukat, vagy megérintik a forró edényeket, tűzhelyeket. A sebek ellátásában hatékonyan segít a steril géllel bevont, oldott fájdalomcsillapítót tartalmazó kötszer, ami egyszerre hűti és védi az égett területet a kiszáradástól. Ezzel csökkenti a sérült gyermekek fájdalmait is.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány Gyermekrohamkocsiját és gyermek-mentőorvosi kocsijait évente több mint háromezer esethez riasztják. A mentések 3-4 százalékát az égési sérült kisgyermekek ellátása teszi ki. Az életmentő műszereken túl a Water-Jel égési kötszernek is jelen kell lennie a mentőkocsiban. Ez a gyógyító és fájdalomcsillapító eszköz meglehetősen drága, ezért a banki adomány nagyon sok gyermeknek hozhat megkönnyebbülést a legválságosabb pillanatokban.

"Az UniCredites adományból az Alapítványnak több mint 1 évre elegendő speciális égési kötszer beszerzésére nyílik lehetősége. Ez több mint száz égési sérült gyermek első, helyszíni ellátásában jelent pótolhatatlan segítséget, és biztosítja számukra a gyors és hatékony helyszíni ellátást" - mondta Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.

"Ahogyan a bankszakmában, úgy még inkább az egészségügyi ellátásban is óriási segítséget jelenthet egy-egy kritikus helyzet megoldásakor a naprakész szaktudás mellett a legmodernebb megoldások alkalmazása - nyilatkozta Smid Beáta ügyvezető igazgató, az UniCredit Bank kommunikációs vezetője - különösen igaz ez, ha gyerekek gyógyításáról van szó, ezért döntöttek a kollégáink az alapítvány munkájának támogatásáról.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Filarmonica della Scala nemzetközi turné az UniCredit támogatásával
  Globális elismerést kapott az UniCredit
  Ingyenes ünnepi rendezvények 2600 gyermeknek
  60 ezer euró társadalmi vállalkozásoknak
  Az UniCredit öt kiválósági díjat kapott a Euromoneytól
  Összefogott az UniCredit és a Waberer’s
  Orvosiműszer-adomány az UniCredit Banktól
  Az Igazgyöngyé az UniCredit 5.000 eurója
  Ösztöndíjat ír ki az MKB, a Waberer's és a Gyermekmentők
  Adománnyal ünnepelt az UniCredit
  Banki tevékenység a közép- és kelet-európai régióban
  Koraszülötteket támogatott az UniCredit
  Társadalmi innovációt támogat az UniCredit
  Gyermekkórháznak segít az UniCredit

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat