Hírek
22780 hír az adatbázisban
Tavaly 8,5 millió forintot adományozott az ALDI
Marketinginfo.hu - 2016-01-04 17:01
CSR

A Magyar Rákellenes Liga, az UNICEF és a Bátor Tábor részére nyújtott támogatást az áruházlánc, a vásárlói segítségével.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. tavaly több karitatív akciót indított el, amelyek révén társadalmilag fontos ügyek számára biztosított támogatást, egyúttal vásárlói számára is lehetőséget biztosított, hogy részt vegyenek a nemes ügyekért dolgozó szervezetek segítésében.

Október folyamán, a nemzetközi rákellenes küzdelem havában az ALDI harmadszor csatlakozott a "Go Pink!" kezdeményezéshez. Az áruházlánc a magyar csiperkegomba termesztő vállalattal, a Bio Fungi Kft.-vel együttműködve egy hónapon keresztül kínálta a rózsaszín tálcába csomagolt gombát, amelynek minden eladott tálcája után a Bio-Fungi 5 forinttal támogatta a Magyar Rákellenes Ligát, míg az ALDI saját hozzájárulásaként megduplázta ezt az összeget. A vásárlók segítő szándékának is köszönhetően az ALDI 600 000 forintos adományt adhatott át a Magyar Rákellenes Liga számára, így az áruházlánc három év alatt mintegy 1,7 millió forinttal támogatta a segélyszervezet munkáját.

2015 tizedik hónapja során egy másik kezdeményezést is útjára indított az ALDI: a vállalat most először működött együtt az UNICEF-fel, s a "Tiszta kéz és kész" néven közös akcióval hívta fel a gyermekek figyelmét a tiszta ivóvíz értékére, az alapos és rendszeres kézmosás fontosságára. Az UNICEF önkéntesei az ALDI segítségével országszerte 10 iskola húsz osztályába látogattak el, ahol rendhagyó osztályfőnöki óra keretein belül játékos, interaktív formában mutatták be az első és második osztályosok számára a tiszta víz jelentőségét.

Az áruházlánc vásárlói október 15-től két héten át összesen 15 különböző egészségügyi, higiéniai termék - így tisztítószerek, fogkrémek, szappanok, samponok - vásárlásával segíthettek: ezeknek a termékeknek az árából az ALDI meghatározott összegeket juttatott el az UNICEF részére úgy, hogy a két hét alatt összegyűlt adományt saját erőből megduplázta. Az akció végén az ALDI végül 4,5 millió forintos adományt adhatott át a segélyszervezet számára.

Az adventi időszakban immár második alkalommal nyújtott segítséget az ALDI a daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére komplex terápiás és rekreációs programokat nyújtó Bátor Tábor számára. Az áruházlánc polcain három héten keresztül különböző termékek voltak kaphatók, amelyek megvásárlása után az ALDI a Bátor Tábor számára ajánlott fel adott a termékek árából meghatározott összegeket. Az adományozási akcióban szereplő termékek hétről hétre változtak, végül az ALDI 3,4 millió forintos adománnyal járult hozzá a tábor működéséhez.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több mint 1500-an fogtak össze: ismét égig érhet a bátorság
  Az Aldi csökkenti a műanyag csomagolóanyagok felhasználását
  Összefogott hat áruházlánc
  Vécé is lesz az Aldiban
  Aldi-Unicef kampány a kézmosásról
  Aldi gyűjtés a Bátor Tábornak
  A Bátor Tábort támogatja az ALDI

További hírek ebben a kategóriában

Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...
Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...