Mi lesz a köztéri hirdetőoszlopokkal?
MTI + Mediainfo.hu - 2016-01-04 12:09
Outdoor/indoor

A Mahir Cityposternek december 31-ig kellett volna lebontania a hirdetőoszlopait egy fővárosi közgyűlési döntés értelmében.

A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés még a december 22-i rendkívüli ülésén módosította. A testület arról is döntött, hogy ha a Mahir Cityposter Kft. december 31-ig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor azt a cég költségére el fogják végeztetni. A Mahir akkor azt közölte az MTI-vel: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása "nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti", a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit."

Január harmadikán pedig a Fővárosi Önkormányzat már a rendőrség segítségét kérte a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatban, mivel a cég akadályozta a bontási munkákat - mondta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok.

Hozzátette: az elbontás azért jogszerű, mert a Fővárosi Törvényszék elutasította a Mahir ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, de a cég akadályozza az oszlopok bontását, ezért kérik a rendőrség segítségét a vonatkozó jogszabályok betartatásához. Kocsis Máté elmondta még, hogy új oszlopok felállítására a Mahir Cityposter Kft-nek semmilyen jogi alapja nincs, hiszen sem érvényes szerződéssel, sem közterület-használati engedéllyel nem rendelkezik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közvilágítási oszlopok hasznosítása
  A köztéri hirdetésekből csak profitálhatnak a nagyvárosok

További hírek ebben a kategóriában

Hiányzó betűkkel hív véradásra m...
Újabb öt mozgó bankfiókot állít ...
Óriási oroszlán a Hungária körút...
Szuperkényelmes futószőnyeg egy ...