Hírek
22365 hír az adatbázisban
5 hazai cég a leggyorsabbak top 500-as listáján
Marketinginfo.hu - 2015-12-18 15:05
Kutatás

A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistáját idén egy online aukciós ház, a holland Catawiki vezeti. A legjobb magyar cég a Szallas.hu.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenötödik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő technológiai, internetes és telekommunikációs cégeket, valamint az élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó vállalatokat az EMEA-térség 28 országában, a megelőző négyéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedésük alapján.

"Az EMEA, az amerikai, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térség programjainak jobb összehangolása érdekében a növekedést az eddigi öt év helyett most négy évre vetítve vizsgáltuk, melynek eredményeképpen a 2014-es, 1711%-os átlagos növekedési ráta 2015-ben 1012%-ra csökkent. A rövidebb időszak ellenére azonban az összesített győztes Catawikinek így is komoly gratuláció jár, hiszen még így is látványos, 45080%-os növekedési rátát könyvelhet el.

A Fast 500-rangsor eredményei a régió technológiai szektorának erejét bizonyítják, egyben iránytűként is szolgálhatnak a régiós vállalatvezetők számára. A Fast 500 ranglistáján elért helyezés mindig kiemelkedő eredmény, az idei növekedési ráták pedig különösen figyelemre méltóak" - hangsúlyozta Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 500 hazai programvezetője.

A 2008-ban alapított Catawiki online aukciós ház hetente több mint 100 adásvételt bonyolít le 80 különleges kategóriában, mint például veterán autók, gyűjthető kártyák és filmekhez kapcsolódó relikviák. A Catawiki az elmúlt négy évben páratlanul magas, 45080%-os árbevétel-növekedést produkált, szakosodott árverezői havonta átlagosan 12 millió látogatót felügyelnek.

Nagyon megy a szoftvercégeknek

Az idei Technology Fast 500-rangsor teljes mezőnyének 52%-a a szoftveripart képviseli, míg az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 18%-kal. A listát a távközlési szektor (10%) folytatja, melyet sorrendben a hardver (10%), az élettudományok (6%) és a tiszta technológiák iparágai (4%) követnek.
A legtöbbször szereplő ország - immár öt egymást követő évben - idén is Franciaország lett: 87 céggel képviseltetik magukat az összesítésben, őket az Egyesült Királyság (72) és Norvégia (50) követik a dobogón.

Magyar cégek a listán

"Internetes, illetve kommunikációval vagy szoftverfejlesztésekkel foglalkozó magyar cégek fértek fel a Deloitte idei ötszázas listájára. Örömteli eredmény, hogy a 2015-ös közép-kelet-európai Fast 50 verseny harmadik helyezettje, a Szallas.hu Kft. 1209 százalékos árbevétel-növekedésével idén is bekerült a legjobb száz cég közé" - tette hozzá Csűrös Balázs.

466%-os növekedésével a Gravity Research & Development Zrt. a 218. helyezést érdemelte ki, őket a GPS Tuner Kft. (452%, 223. hely), az Unas Online Kft. (240%, 452. hely) és a JátékNet.hu Webáruház Kft. (221%, 477. hely) követi.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Deloitte Technology Fast 50
  Indult a Deloitte Technology Fast 50
  3 magyar cég a Deloitte tech listáján
  3 magyar cég a Deloitte tech listáján
  A személyre szabott marketing tevékenységek
  Keresik a legdinamikusabb tech cégeket
  Milánóban kapott rangos nemzetközi elismerést a Szallas.hu
  Itt a balatoni strandok toplistája
  Deloitte Fast 50: top 10-ben a Játéknet.hu
  Keresik a leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokat
  Deloitte Régiós 500: a Mol továbbra második a listán

További hírek ebben a kategóriában

iStock Mennyire kell az autó?
2020-05-04 12:11
A cégek piaci értékét is meghatá...
Gal Gadot lett a smartwater márk...
Szakemberhiány korlátozza a mest...
Ilyen állást keresni most a magy...