Hírek
21634 hír az adatbázisban
Tízből kilenc KKV optimista és együttműködő
Marketinginfo.hu - 2015-12-17 15:15
Kutatás

A megkérdezett ipari, iparhoz kapcsolódó cégek és családi vállalkozások 88 százaléka bizakodva várja a 2016-os évet és nyitott új üzleti kapcsolatokra - derült ki a Vállalkozók 42. Országos Találkozóján.

Volt olyan szerszámgyártó cég, amelynek jövő évi kapacitása már szinte teljesen lekötött, több gyártó és szolgáltató is bővíteni készül az újévben, és akad olyan is, aki még bizonytalan abban, hogy mit hoz vállalkozása számára 2016.

Az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének novemberi, országos Találkozóján felmért optimista várakozást mutató eredmény kiugróan magas (88 %), szemben a bizonytalanok indexével (12 %).

"Ez annak köszönhető, hogy a mai internetre épülő világban is felismerték az emberek, hogy ha időt szánnak egymásra, személyesen találkoznak és megismerik egymást az sokkal biztosabb és mérhetőbb eredményt hoz az üzleti életben. Azoknál a cégvezetőknél fedezhető fel optimizmus, akik képesek együttműködésben gondolkodni. Az továbbra is igaz, hogy a magyar cégek várakozása vegyes. Ehhez képest azok a vállalkozások tudnak látványos eredményt elérni, akik képesek az együttműködés alapú értékesítési és vállalkozásfejlesztési módszert használni, amit az EVSZ fejlesztett és fejleszt továbbra is. Ezt bizonyítja ez a Találkozó is." - mondta Vereb István az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének alapítója.

Többen említették még pozitív gondolkodásuk okaként a pályázati lehetőségeket, az export értékesítés során az Euro magas árfolyamát és volt olyan is, aki az ország devizahitelének kivezetése kapcsán reméli, hogy a gazdaság stabil növekedési pályára áll.

A Találkozón még szó esett arról, hogy az Együttműködő Vállalkozók Szervezete a jövőben még közelebb kívánja hozni egymáshoz az ipari gyártó és iparhoz kapcsolódó cégeket, amelyhez már megkezdte programjának kidolgozását.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Optimisták a családi vállalkozások
  A családiasság is okozhatja egy cég vesztét
  A jó üzleti kapcsolat titkai
  Új kihívásokkal szembesülnek a családi vállalkozások
  Ez a legvonzóbb a vállalkozói létben
  Egyre megbízhatóbbak a családi vállalkozások
  A családi vállalkozások jövője
  Változatlanok a kkv-k várakozásai
  Minden második magyar saját vállalkozásba kezdene
  A KKV-szektor sikertényezői
  Még spórolnak a marketingen a hazai kkv-k
  Reklámtrendek a kkv-knál
  Díjazták a legsikeresebb magyar kkv-kat
  A magyar vállalkozások már használják az appokat és szoftvereket
  Az uniós források nagyban befolyásolják a kkv beruházásokat
  Eltérő véleményen a kkv-k
  Az egyik kkv beruházna, a másik nem

További hírek ebben a kategóriában

A cégek ötöde szerint nem is leh...
Tízből hárman váltottak már állá...
Így utazik az Y és a Z generáció
Social Index 2018: 354 márka nyo...