Hírek
22536 hír az adatbázisban
A klímaváltozás ellen küzd a Xerox
Marketinginfo.hu - 2015-12-15 10:23
CSR

A CDP értékelése alapján a Xerox megbízható információkat közöl a széndioxid-kibocsátásáról és az energiafelhasználásáról.

Az elismert, független környezetvédelmi világszervezet, a CDP legfrissebb környezetvédelmi indexében a Xerox-ot azon vezető vállalatnak minősítette, amely megbízható információkat közöl a széndioxid-kibocsátásáról és az energiafelhasználásáról mind a globális piac, mind a befektetők irányába. A CDP szigorú szakmai osztályozása szerint, a bejelentett adatok értékelése után, a lehetséges 100 pontból a Xerox 99 pontot ért el.

Ez az elismerés még a szokásosnál is jobban felértékelődött ezekben a hetekben, amikor mindenki Párizsra figyelt, ahol a hatodik fenntarthatósági világcsúcson, a COP21-en arra keresték a választ, hogyan mérsékelhető a széndioxid-kibocsátás és a felmelegedés mértéke a Földön.

A Xerox is folyamatosan azon dolgozik, hogy a tevékenységét a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével végezze. A cég 2003-ban indította útjára azt a programot, amely az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentését tűzte ki céljául. A vállalat az energiafogyasztásának 31 százalékos, az üveggáz hatású gázok kibocsátásának 42 százalékos csökkentését érte el, ami a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy eddig 210 ezer tonna széndioxid szennyezéstől óvták meg a Földet.

A Xerox ebben az évben ismét helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján, amely elismerést két egymást követő esztendőben sikerült elérnie.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A cirokfélék gyomirtása (x)
  Mit lehet tenni a klímaváltozás ellen
  Európa 2030-as klímacéljai
  Újra elismertek a Xerox-ot
  Ismét a világ legetikusabb vállalatai közt a Xerox
  Fenntarthatósági indexben a Xerox

További hírek ebben a kategóriában

Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól