Hírek
22292 hír az adatbázisban
Játék toplista gyerekektől és felnőttektől
Marketinginfo.hu - 2015-12-09 16:02
Kereskedelem

230 százalékos az online forgalomnövekedés Karácsony előtt, pedig más játékot vennének karácsonyra a szülők és mást a gyerekek. Felmérte a kívánságokat a Játéksziget.

A Formatex várakozásai szerint idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár a játékboltjaiban, ugyanakkor a webáruházukban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítanak. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben a webáruházban 230%-os fejlődés tapasztalható.

"Míg az online értékesítésben több, mint kétszáz százalékos fejlődés tapasztalható, sőt, egy-egy akció, mint például a Black Friday akár meg is háromszorozhatja a forgalmat, addig a játékok kipróbálása nagyon fontos élmény a gyerekeknek és óriási segítség a szülőknek. Ezért is szervezünk rendszeres próba lehetőséget a Formatex tulajdonában lévő Játéksziget bolthálózat üzleteiben, valamint a Gyerekvilág kiállításon. Több, mint 500 szülőt és gyermeket kérdeztünk meg a játékok kipróbálása közben arról, hogy milyen ajándékot szeretnének karácsonyra és az első helyezett Geomag kivételével nem ugyanaz a sorrend alakult a felnőttek és a gyerekek kívánságlistáján" - mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

Mind a szülőknek mind a gyerekeknek ugyanaz tetszett a legjobban és arra a kérdésre, hogy mit szeretnének karácsonyi ajándéknak kapni vagy adni, a mágneses építő készletet, a Geomagot jelölték meg. Ez a játék nyerte az Ország játéka szavazást is mind a szakmai zsűri, mind a közönségszavazatok alapján egy korábbi online szavazáson is. A szülők és a gyerekek választása között azonban erős eltérés mutatkozik az abszolút favorit után, mert a gyerekek körében a második az ajándék listán egy távirányítós tank, de szülőknél ez épp csak befért a top 5-be.

A kicsik számára ezután az interaktív játékok a legkedveltebbek, a felnőttek viszont inkább a társasjátékokat, vagy a könnyű, de gondolkodtató játékokat jelölték meg szívesen adott karácsonyi ajándékként.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így fejlesztheted hatékonyan a gyermek kreativitását! (x)
  Mit vegyünk a locsolópénzből?
  Emelkedett a júniusi vásárlói kosár játékokból
  Keveset költünk társasjátékra
  Vásárlási szokásaink az ünnepek előtt
  Gyereknapi felmérést készített a Játéksziget
  A Gulliver helyét a Játéksziget veszi át?

További hírek ebben a kategóriában

Szalmonellás kutyaeledelt hívott...
Másfélszeresére nőtt a Valentin...
Elindult a Solinfo webshopja
Közös terméket dobott piacra az ...