Hírek
20217 hír az adatbázisban
Öt kontinensre szállít csokimikulást a Nestlé Diósgyőrből
Marketinginfo.hu + MTI - 2015-11-27 17:05
Kereskedelem

Az idei karácsonyi szezonban 31 millió üreges csokoládéfigurát állítanak elő a Nestlé diósgyőri gyárában, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra.

Jean-Pierre Polanen, a Nestlé Hungária diósgyőri gyárának vezetője elmondta, a vállalat az elmúlt öt évben több mint egymilliárd forintot fordított beruházásokra a diósgyőri gyárban. A karácsonyi export értéke 80 százalékkal nőtt.

Az idén készülő 31 millió üreges csokoládéfigura azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben megduplázta a legyártott karácsonyi üreges csokoládék mennyiségét a diósgyőri gyár - emelte ki, hozzátéve, hogy a cég 30 százalékos piaci részesedésével továbbra is piacvezető a hazai üreges csokoládé piacon.

A gyárvezető elmondta, hogy a diósgyőri üzem az egyetlen a Nestlé cégcsoporton belül, amely kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására szakosodott, az itt készült termékek 90 százalékát a világ 22 országába exportálják. A Nestlé a diósgyőri gyárban több mint 600 embert foglalkoztat, ám a karácsonyi szezon idején további 100 ember részére biztosít munkalehetőséget.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt a húsvéti termelés a Nestlé diósgyőri üzemében
  A Nestlé diósgyőri üzeme 24 ország számára készített csokimikulásokat
  Új szövetség az édességpiacon
  Húszmilliárd forintos Nestlé-beruházás Magyarországon
  40 millió gyermeknek készít húsvéti csokit a Nestlé
  Innovációval kezdi az évet a Nestlé
  A fenntarthatóságra törekszik a Nestlé

További hírek ebben a kategóriában

Fagyasztott spenótot hívott viss...
Ezért rendel a magyar Kínából
Még könnyebbé válik a digitális ...
Növelte forgalmát az eMag