Hírek
22945 hír az adatbázisban
Díjazták a legsikeresebb magyar kkv-kat
Marketinginfo.hu - 2015-11-27 14:04
Egyéb

Hetedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést idén is harminc kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó cég kapta meg.

Az idei díjazottak a legkülönbözőbb iparágakat képviselik: megtalálhatók közöttük gép- és berendezésgyártó, élelmiszeripari, illetve nyomdaipari tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint mobiltelefon-javítással vagy éppen hűtés- és klímatechnikával foglalkozó cégek. Közös jellemzőjük, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan 55 százalékkal bővült az árbevételük. Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2014-ben pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt).

A Pegazus Díjat évente adományozza az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, valamint a Bisnode, Európa egyik digitális üzleti információszolgáltatója és a Dentons nemzetközi ügyvédi iroda.

"A Pegazus Díjjal a kezdetek óta az a fő célunk, hogy ne csupán a legnagyobb, már befutott cégek kerüljenek reflektorfénybe, hanem azok a stabilan és megbízhatóan működő kis- és középvállalatok is, amelyek a legjobb úton járnak ahhoz, hogy előbb-utóbb a legnagyobbak közé kerüljenek" - mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója a díjátadó rendezvényen.

"Az idei díjakat érezhető növekedési környezetben, alapvetően kedvező gazdasági feltételek között ítéltük oda a kiválasztott cégeknek" - tette hozzá Edward Keller, a Dentons ügyvédi iroda partnere. "Mindez mind a díjazottak, mind a hasonló életciklusban járó más vállalatok számára is jó kilátásokat teremt a további fejlődésre, amely akár organikus módon következik be, akár friss tőkét, valamint új piaci módszereket és tapasztalatokat biztosító befektetők bevonásával valósul meg."

"Hatékony növekedés: mi lehetne fontosabb egy vállalkozás számára? A Pegazus Díjjal kitüntetett kis-és középvállalkozások példái is arra mutatnak rá, hogy az eredményesség számos összetevője mellett a kockázat- és kintlévőség-kezelés is elengedhetetlen a hosszú távú, profitábilis növekedéshez" - jelentette ki Keleti József, a Bisnode Csoport country managere.

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a "Piacvezető" és a "Feltörekvő" kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként - Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország - díjazzák.

A "Feltörekvő" kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2014-ben 250 millió és 2,5 milliárd forint között mozgott. E kategória győztesei:

1, Wati Kft.: hűtés- és klímatechnikai rendszerek tervezése, értékesítése, kivitelezése
2, XBody Hungary Kft.: sporteszköz gyártása és értékesítése
3, TrioTechnik Kft.: gázmotoros kiserőművek gyártása és forgalmazása

A "Piacvezető" kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2014-ben már meghaladta a 2,5 milliárd forintot. E kategória győztesei:

1, Iron-Tech Zrt.:fémmegmunkálás és alkatrészgyártás
2, Lakort Kft.: előregyártott könnyűszerkezetes épületek és létesítmények tervezése, gyártása és kivitelezése
3, Satrax Kft.: telekommunikációs szolgáltatás és kereskedelem
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden második magyar saját vállalkozásba kezdene
  Még spórolnak a marketingen a hazai kkv-k
  Tízből kilenc KKV optimista és együttműködő
  Kiosztották a Pegazus Díjakat
  Díj a dinamikus kkv-knak

További hírek ebben a kategóriában

Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...