Hírek
22945 hír az adatbázisban
Jubileumi konferenciát tartott a GVH
Marketinginfo.hu - 2015-11-11 15:04
Egyéb

A verseny védelme nem öncélú tevékenység, hanem a fogyasztók érdekében történik.

Az OECD készen áll együttműködése további erősítésére a GVH-val annak érdekében, hogy a versenyjog és a versenypolitika még inkább hozzájáruljon az ország átfogó és fenntartható növekedéséhez - hangzott el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megalapításának, valamint az első versenytörvény elfogadásának 25. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi versenyjogi konferencián.

"A verseny fontos közérdek, de értéket azáltal kap, hogy hozzájárul a fogyasztói jólét növekedéséhez, azaz a fogyasztók számára jóléti hozadéka van" - emelte ki Juhász Miklós, a GVH elnöke a konferencián. A verseny védelme tehát nem öncélú tevékenység, hanem a fogyasztók érdekében történik.

Pierre Poret, az OECD Pénzügyi és Vállalkozási ügyek igazgatóságának helyettes vezetője üdvözölte, hogy a GVH nem csupán a versenyjog és a versenypolitika magyarországi ösztönzője, de egyben az OECD kulcspartnere is a hatékony versenypolitikák és intézmények fejlesztésében.

"Az átmeneti gazdaságok versenyhatóságai a piacaik érettségének megfelelően fejlődnek" - hívta fel a figyelmet a Lengyel Fogyasztóvédelmi és Versenyhatóság elnöke,
Adam Jasser. A fogyasztói jogok érvényesítésének jelentőségéről szólva hozzátette, hogy a fogyasztókkal szembeni visszaélések gyakran a versenyellenes magatartás első megnyilvánulásai, és lehetővé teszik az azokra történő reagálást akkor is, amikor a hagyományos jogalkalmazási eszközök kevésnek bizonyulnak, például az adott piacon fennálló erőfölényes pozíció hiánya miatt.

Az ünnepi konferencia témái átíveltek az elmúlt 25 év meghatározó kérdéskörein; a GVH korábbi vezetői és Juhász Miklós elnök a versenyhatóság kezdeti, későbbi és jelenlegi kihívásairól beszélgetett egymással, szóba került a versenypolitika szerepe az átmeneti gazdaságokban, a versenyhatóságok fogyasztóvédelmi szerepe, és mint a napjainkban egyre gyakrabban felmerülő kérdéskört, az információcsere és az információs adatbázisok létrehozásának versenyjogi aggályait is megvitatták a magas rangú hazai, illetve nemzetközi versenyhatósági tisztségviselők és szaktekintélyek.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A GVH közzétette PSR stratégiáját
  A Naszálytejé lehet a Minna
  Kampányol a versenyhivatal
  Új szakmai partnere van a GVH-nak
  25 éves a GVH

További hírek ebben a kategóriában

Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban
Megállapodott az Audi és a szaks...